Diş Üniti Parçaları Nelerdir? | Metco Blog
0
0.00 
0
Diş Üniti Parçaları Nelerdir?

Diş ünitesi, diş hekimlerinin kullandığı bir cihazdır ve hemen hemen her hekim bu ünitelere sahiptir. Bu ünite sayesinde hastaların ağzında yer alan dişlerin ve diş etlerinin basit bir şekilde görüntülenmesi ve tedavi edilmesi sağlanır. Bu üniteler, birden çok parçanın bir araya gelmesi ile ortaya çıkmaktadır. Günümüzde kullanılmakta olan diş üniti parçaları şu şekildedir:

  • Fotöy: Hasta koltuğu anlamına gelen fotöy, hastanın rahat bir şekilde oturabilmesini ve ağzının daha kolay bir şekilde açık tutulmasını sağlayan bir koltuk çeşididir. Tedavi sırasında oldukça kolay bir işlem aralığı sağlayan bu koltuklar, günümüzde hekimler tarafından yoğun olarak tercih edilir.
  • Reflektör: Bu cihazlar, tedavi sırasında ağzın içerisini daha rahat görebilmek amacı ile aydınlatma sağlayan cihazlardır. Çeşitli ayarlamalar yapabilmeyi de sağlayan reflektörler, küçük bir aksam olduğu için fazla yer kaplamamaktadır. Cihazın sahip olduğu ışık, ağız içerisini çok iyi aydınlattığı için hekimler de rahatlıkla çalışabilmektedir.
  • Kreşuar: Küçük bir lavabo olan kreşuar, hastanın ağzındaki tükürüğü ve kanı tükürebilmesi için özel olarak üretilmektedir. Ağız içerisinde yapılan tedavi işlemleri sırasında meydana gelen kan ve tükürük, bu alana boşaltılarak daha sağlıklı bir tedavi işleminin elde edilmesi sağlanır. Kreşuarlar tükürük hokkası olarak da tanımlanabilmektedir.
  • Tedavi Ünitesi: Bu ünite, hekimlerin tedavi sırasında kullandığı malzemelerin konulduğu bir tabladır. Steril bir niteliğe sahip olan bu alan, ürünlerin herhangi bir şekilde kirlenmemesini de sağlar.
  • Ünit Pedalı: Hastanın konforunu artırmaya yardımcı olan bu pedal, diş hekimlerinin ayaklarının altında durur ve birçok işlemin basit bir şekilde yapılmasına yardımcı olur. Bu pedal sayesinde diş ünitesi ile iletişim kurulur ve tedavi sırasında gereken tüm kontrollerin gerçekleştirilmesi sağlanır.
  • Emici aparatlar (sakşın): Bu aksamlar, türbinden gelen suyu ya da tükürüğü ağızdan uzaklaştırmak için kullanılan aletlerdir. Vakum gücünü aspiratör veya kompresör makinesinden elde ederler.
  • Aspiratör ve Kompresör: Aspiratörler, tedavi sırasında hastanın ağzında oluşan parçaları vakumlayarak çekmeyi sağlayan cihazlardır. Kompresörler ise dönerek hareket eden tedavi aletlerinin çalışması için gereken basınçlı havayı sağlayan cihazlardır. Aynı zamanda suya da basınç vererek ağza iletmeyi sağlarlar. Aspiratör ve kompresör diş ünitesinin bünyesinde olmasa da onun çalışmasını sağlayan birer tamamlayıcıdır. Birçok farklı boyuta sahip olarak üretilen bu cihazlar, bir diş tedavisinin ayrılmaz parçalarındandır.

Tüm bu bileşenler, bir diş üniti için olmazsa olmaz parçalardandır. Dişiniz için tedavi olmaya gittiğinizde, adını bilmeseniz dahi bu parçaların neredeyse tümü tedavi sırasında kullanılır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp