İyi Bir Ağız Sağlığı Nasıl Olur?
0
0.00 
0
İyi Bir Ağız Sağlığı Nasıl Olur?

İyi Bir Ağız Sağlığı Nasıl Olur?

Sindirim sistemimiz için oldukça önemli bir yere sahip olan ve bu sistemin başlangıcı olarak görülen ağız, çeşitli mikroorganizmalar ile rahatlıkla temasa geçebilmekte ve bunun sonucunda da kötü bir kokuya sahip olabilmektedir. Özellikle de ağzın dış ortamlar ile sürekli olarak temasta kalması, sürekli bir temizliğin yapılmasını gerektirir. Eğer bu bakımları yapmaz ve geciktirirseniz, dişinizde ve diş etinizde oluşacak olan zararlar ile daha büyük sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilirsiniz. Oluşacak olan bu sağlık sorunlarının yanında diş üzerinde kötü bir görünümün oluşması ile de karşılaşabilirsiniz. Bununla beraber psikolojik, sosyal ve fizyolojik açıdan da çok daha kötü bir yaşam sizi bekleyecektir. 

Yetişkinlik Döneminde Ağız Bakımı Nasıl Olur?

Yetişkinlik dönemi, artık vücut üzerindeki yapım faaliyetlerinin bittiği ve daha çok yıkım faaliyetlerine geçildiği dönemdir. Bu dönemde kemik yapımının üstünlüğü de son bulur ve kemik yıkımı güçlenir. Bu sebeple de dişlerde yaşanabilecek olan kayıplara ve kırılmalara son derece dikkat edilmelidir. Bu kapsamda bakımlarınızı yaptırmalı ve dişlerinizi güçlü tutmalısınız. Süt ve süt ürünleri içerisinde yer alan D vitamini, diş sağlığı ve bakımı konusunda mükemmel bir seçenek olacaktır. İçerisinde bulundurduğu kalsiyum ve fosfor gibi bileşenler, dişin ihtiyaç duyduğu sağlamlığı sağlayacaktır. 

Peki, ağız sağlığı için yapılması gerekenler nelerdir? Doğru bir ağız ve diş bakımını şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Dişinizi ve diş etinizi korumak istiyorsanız, bu bakımda florür içeren bir diş macunu kullanmalı ve günde minimum 2 kez olmak üzere dişlerinizi yukarı ve aşağı yönlü fırçalamalısınız. Bu aşamada yumuşak kıllı diş fırçalarını da tercih edebilirsiniz. 
  • Dişlerinizin hem ön hem de arka yüzeyinin tamamen temizlendiğine emin olmalısınız. Çiğneme yüzeylerini de unutmamakta fayda vardır.
  • Diş fırçası ile dilinizin üst kısmını temizleyin.
  • Plak oluşumunun önüne geçebilmek amacı ile fırçalama işlemlerinden sonra diş ipi kullanılmalı ve diş arasında kalan yemek artıkları temizlenmelidir.
  • Fırçalama sonrasında ağız temizliği için bakım sularını kullanabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi daha birçok işlem, etkili bir ağız sağlığının yapılabilmesi için gerekmektedir. Sizler de ağız sağlığınızı korumak için bu işlemleri düzenli olarak uygulamayı unutmayın.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp