Diş Üniti Nasıl Seçilir? - Dental Ünitlerde Aksesuar Bileşenleri
0
0.00 
0
Diş Üniti Nasıl Seçilir? | Dental Ünitlerde Aksesuar Bileşenleri

Diş Üniti Nasıl Seçilir? | Dental Ünit Seçiminde Aksesuar Bileşenleri

Diş üniti seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkındaki yazı dizimize devam ediyoruz.  Bu yazımızda da “dental ünitlerde aksesuar bileşenlerine” değiniyoruz. Dişçi koltuğunun bu bileşenleri, operatörün işleyişini geliştirdiklerinden dolayı önem taşırlar.

Ritter Led Reflektör

1) Dental çalışma ışığı aksesuar bileşenleri altında tanımlanmış olmasına rağmen, diş tedavisinin kalitesi üzerinde muazzam bir etkiye sahiptir. Aydınlatma, herhangi bir yerde, bir kişinin enerjisini ve ruh halini etkiler. Diş hekimliğinde üç tip çalışma lambası kullanılır: geleneksel ampul, halojen ışık ve LED ışıkları. Geleneksel ampul ve halojen ışık tedaviyi negatif yönde etkileyecek şekilde ısı yayar. Ritter ünit üzerindeki LED reflektör düşük ısı salınımına sahip olup, hareket sensörlüdür. Çalışma alanını belirgin olarak aydınlatırken diş hekimlerine uzun kullanım ömrü sunar.

2) Asistan modülü, ana emiş ünitesine bağlı olan kreşuar veya tükürük ve emme tüplerini içerir. Seramik kase şeklindeki kreşuar, yaygın olarak tercih edilen çeşididir. Çıkarılabilir tükürük hokkası daha yüksen bir hijyen seviyesi için oldukça yararlıdır.

5-10 yıl önce, bir diş üniti almak basit bir süreçti. Kafanızdaki bir fiyat belirler, kliğinize uygun renkteki bir diş hekimi koltuğu seçer süreci bitirirdiniz. Günümüzde diş hekimleri, bir diş üniti edinmeden önce birçok parametreye bakarlar. Çünkü bir diş üniti ortalama 10 yıllık bir yatırımdır. Bu da yaklaşık yaklaşık 23.040 saat (48 saat x 48 hafta x 10 yıl) eder.

Ritter Dental Unitler 130 yıldan beri gelenek ile yeniliği mükemmel bir uyum ile birleştirerek diş sağlığı sektörünün temel unsurunu oluşturmuştur.

Estetik tasarım, uzun ömürlü kullanım, kolay bakım ve ideal bir iş akışı için en modern teknolojiyi sunan Ritter dental unitler, sektörde bir klasik haline gelmiştir. Kullanıcıları “Made in Germany” imzalı yüksek kalite unsurlarını ve güvenilirliğini onaylamaktadır.

Ritter Ünitleri hem hasta koltuğu fonksiyonları hem de tedavi ünitesi ile sizlere konforlu, keyifli ve sorunsuz bir 23.040 saat ve ötesini vaat eder!

Diş ünitlerinde önem arz eden tasarım bileşenleri hakkında bilgi almak için yazı setimizin ilk bölümünü okuyabilir ya da dental ünitlerde olmazsa olmaz fonksiyonellik bileşenlerini öğrenmek için yazı setimizin 2. bölümünü inceleyebilirsiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, diş ünitleri için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Ritter ve Morita markalı ürünlerimiz her türlü ünit ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp