Diş Hekimi Aletleri İsimleri Nelerdir: ENDODONTİ
0
0.00 
0
Diş Hekimi Aletleri İsimleri Nelerdir: ENDODONTİ

Endodonti, diğer bir deyişle “kanal tedavisi” için en çok kullanılan aletlerin başında Apeks Buluculu Endodontik Motorlar gelir. Apeks Bulucu ve Endodontik Motoru tek mekanizmada bir araya getiren bu cihaz, yenilikçi ve işlevsel bir çözümdür. Fonksiyonları ve hassas ayarları sayesinde apeksin konumunu güvenle saptayıp kanal tedavisinin başarıyla tamamlanmasına katkı sunar.

Endodontide çok sık kullanılan diğer cihaz ise Mini Apeks Bulucu’dur. Apeksin yerini doğru tespit etmek için genellikle çift frekanslı olan cihazlar tercih edilir. Çünkü yollanan iki frekans dalgası birbirinin doğruluğunu onaylamış olur. Bu sayede apeks olarak adlandırılan dişin kök uç noktasının konumu kolaylıkla saptanır.
Apeks Bulucu- Endo Motor- Anguldruva üçlüsünün bir arada olduğu setler ise Endodonti uzmanlarına üst düzey tedavi olanağı sunar. Bu setteki modüller sayesinde endometrik belirleme, preperasyon ve polimerizasyon işlemlerini tek bir sistem ile çözmek mümkün hale gelir.

Kompakt ve ergonomik tasarımıyla diş hekimlerine rahat çalışma olanağı sunan Mini Endodontik Motor ve Anguldruva cihazı, mikromotor ve anguldruvanın bir araya gelmesiyle oluşan bir tasarımdır. İstenirse bu cihaz mini apeks bulucu ile entegre edilerek çok daha pratik çözümler üretmek de mümkün olabilir.

Farklı cihazların bir araya getirilmesi ile oluşan fonksiyonel çözümlerden bir diğeri ise Apeks Buluculu Kablosuz Endodontik Mikromotor 2si 1 arada cihazıdır. Bu cihazın hekimlere en büyük faydası, kanalı hazırlarken apekse olan mesafeyi de göstermesidir. Bu özellik, emniyetli bir kullanım anlamına gelir. Apekse gelince cihaz otomatik olarak durur ve bu sayede perforasyon önlenmiş olur. Apeks Yer Belirleyici cihaz, tek başına da kliniklerde sıkça kullanılan endodontik aletler arasında yer alır. Renkli geniş ekranı ile kök ucunun yerini belirlemekte diş hekimine kolaylık sağlar.

Endodonti tedavisi için Mini Endodontik Mikromotor Led Işıklı cihaz da diş hekimlerine kolaylık sağlayan bir diğer alternatiftir. Tedavi bölgesini aydınlatan led ışığı, devir ayarlı kablosuz motoru ile kanal tedavisini hızlandırır ve kolaylaştırır.

Endo motorlarda kullanmak için tasarlanmış Nikel Titanyum Kanal Eğeleri ise kanalların açılması ve şekillendirilmesi için endodonti kliniklerinin olmazsa olmaz malzemeleri arasındadır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp