Diş Nasıl Fırçalanır? | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş Nasıl Fırçalanır?
Diş Nasıl Fırçalanır?

Doğru fırçalama teknikleri uygulamak, ağız ve diş hijyeni için önemlidir.

  • Bezelye büyüklüğünde diş macununu fırçanıza sıkın. Çok fazla macun, çok fazla köpük oluşturur. Fazla köpük, fırçalama işleminin erken bitmesine teşvik edeceği için uygun değildir.
  • Diş fırçanızın kılları, üst diş eti hattınıza 45 derece açı oluşturacak şekilde fırçayı tutun.
  • Ön dişlerinizi kısa dairesel hareketlerle ve nazikçe fırçalayın. Her bir dişin üzerinde bu işlemi uygulamadan diğer dişe geçmeyin.
  • Çok sert fırçalamanın diş minesine zarar verdiğini unutmayın.
  • Ön dişler bittikten sonra azı dişlerinizi kısa ileri geri hareketlerle fırçalayın. Azı dişlerini temizlerken diş fırçanız dudaklarınıza dik olacak şekilde konumlanmalıdır. Ağzınızın en gerisindeki azı dişlerden öne doğru ilerleyin. Ön dişlerinize ulaştığınızda ağzınızın diğer yarısında aynı işlemi tekrarlayın.
  • Kısa ileri geri ve dairesel hareketler kullanarak her bir dişi fırçalayın. Diş üzerindeki plakları çıkarmak için her dişin önünü, arkasını ve üzerini fırçaladığınızdan emin olun.

Eğer dişlerinizi fırçalamak acı veriyorsa, sadece dairesel hareketlerle ve daha nazikçe hareket edin. Bu durumda hassas dişler için özel formüllü diş macunu kullanabilirsiniz.

Dişlerinizin iç yüzeylerini temizlemek için fırçanızı dik tutun. Önden arkaya doğru her bir diş için kısa yukarı aşağı hareketler kullanın.
Alt ön dişlerin iç kısımları genellikle fırçalama sırasında atlanır. Bu yüzeyleri de temizlediğinizden emin olun.

Dişlerinizi günde en az iki kez ve en az 2 dakika fırçalayın. Ağzınızı sağ üst, sol üst, sağ alt, sol alt olmak üzere dört bölüme ayırıp her bir bölümde 30 saniye fırçalama yapmayı alışkanlık haline getirin. Bu pratik rutin ile tam iki dakika harcamış olursunuz. Süreden emin olamıyorsanız, 2 dakikalık bir şarkı ayarlayarak fırçalama işleminizi keyifli bir süreç haline getirebilirsiniz.

Dişlerinizi temizledikten sonra diş fırçanızla dilinizi hafifçe ovun. Fırçayı dilinize çok sert bastırırsanız dokuya zarar verebilirsiniz. Dili temizlemek, bakterileri ve ağız kokusunu uzaklaştırmaya yardımcı olacaktır. Bu aşamada ayrıca bir dil fırçası da kullanabilirsiniz. Son olarak ağzınızı temiz su ile çalkalayın ve tükürün. Diş çürümesini engellemek için fırçalama işleminden sonra florürlü ağız gargarası ile ağzınızı yaklaşık 30 saniye çalkalayın ve yutmamaya dikkat ederek tükürün.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp