Dental Mikromotor Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? | Metco Dental
0
0.00 
0
Dental Mikromotor Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Mikromotor nedir ve hangi işlerde gereklidir? Mücevher pazarı gibi birçok endüstri, cilalama/parlatma, oyma ve diğer uygulamalar için bir mikromotora ihtiyaç duyulabilir, Bunun yanı sıra bir mikromotor, bir diş kliniğinin cerrahi işlemler için, bir diş laboratuvarının ise protez işlemleri için ihtiyaç duyduğu bir ekipmandır. Diş hekimliğinde tedavi işlemlerinde, el aletleri gibi enstrümanlar, çeşitli kanal tedavisi ekipmanları ve elektrik tabanlı başlıkların çalışması için kompakt bir motor gereklidir.

Dental mikromotorunuzu alırken nelere dikkat etmeniz gerekir?

• Mikromotor Ne İçin Kullanılır?

Bir ağız sağlığı hizmeti sağlayıcısının, mikromotor aramasını en üst düzeye çıkarması önemli midir? Ağızda yarı sert dokuların delinmesinde tüm dental el aletleri kompakt bir mikromotora ihtiyaç duyar. Diş kesimi, çürük bertarafı, kavite açımı, köprülerin kesimi veya periodontal hizmetler gibi tedaviler için 5.000 ila 40.000 rpm civarında dönebilen mikromotorlar gereklidir. Kanal tedavisi gibi daha hassa olunması gereken durumlarda ise 100-1.000 devir arası yavaşlıkta dönebilien ve düşük torklu, torku kontrol edilebilen motorlar gerekir. Bir mikromotor, günlük diş hekimliği uygulamaları için el aletinin tork ve hız seviyelerini kontrol eder.

• Faydalar

Modern mikro motorlar yüksek torka (dönme momenti) sahiptir, bu da el aletlerinin daha yüksek hızlara sahip olabileceği anlamına gelir. Bir diş hekimi, değiştirilebilir bir başlık ile el aletini mikromotora göre kolayca ayarlayabilir. Çoğu ünite, ağız bakımı ofislerinde kullanılan diğer ekipmanlara kıyasla nispeten daha ucuz olabilir. Ayrıca, bir mikromotor hem hafif hem de güçlüdür, bu nedenle ek bir kuvvete ihtiyaç duymazsınız. Endodontik mikromotorlar ise özellikle yavaş devire ve kontrolü düşük bir torka sahiptir. Üst seviye endo motorlar kanalın içini istenilenden daha fazla boşaltmamak, eğe kırılmasını önlemek ve gereken aşındırmayı yapabilmek için ideal bir devir/tork oranı ayarlanabilen şekilde tasarlanmıştır.

• Dezavantajları

El kısımları uzun süreli kullanımdan sonra ısınabilir ve titreyebilir. Bir parça protez ekipmanı üzerindeki fırçasız bir motoru yönetmek zor olabilir. Diş hekimleri çoğu zaman farklı devirlere sahip iki mikromotor almak zorundadır. Makine ya çok yavaş olabilir ya da çok hızlı olabilir ve ağızdaki dokuları parlatmayı ve kesmeyi yönetmek zor olabilir.

• Bütçenizi Belirleyin

Diş kliniğiniz için toplu mikromotor siparişi vererek paradan tasarruf edin. Ancak, yalnızca bir diş koltuğunuz varsa, yalnızca bir tane satın almanız da önerilir. Çoğu mikro motor, dişçi koltuğuna bağlanan bir basınçlı hava sistemine bağlıdır. Bir mikromotor satın alıyorsanız, ikinci el ekipman satın almayın.
Mikromotor almak isteyen profesyonel diş hekimleri öncelikle seçtiği makinenin kliniğine uygun olup olmadığını kontrol etmelidir.

• Mikromotor Çeşitlerine Hakim Olun

Son diş hekimliği teknolojisinden itibaren, kompakt bir mikromotor, kullanıma bağlı olarak (havalı veya elektrikli veya endodontik) farklı bir tipe sahip olabilir. Ayrıca diş hekimliğinde ergonomi, güç tasarrufu ve bir mikromotor için çok çeşitli boyut ve modeller mevcuttur. El aletiniz için doğru mikromotoru seçmek çok önemlidir. Bazıları angldruva, düz veya düşük hıza ihtiyaç duyar. Bir ağız bakımı teknisyeni, hangi öğenin parlatıcı kitine uyacağından emin değilse, çevrimiçi olarak daha fazla bilgi aramalıdır. Örneğin hız artırıcı dişli oranı olan anguldruvalar ile havalı mikromotor kullanılması tavsiye edilmez.

• Mikromotorun Temizliği ve Bakımı

Bir mikromotorun temizlenmesi ve bakımı da kolaydır. Bakteriyel ve viral enfeksiyonların yayılmasını önlemek için el aletleri, türbinler ve mikromotorun anguldruvası sterilize edilmeli ve dezenfekte edilmelidir. Ayrıca parçaları dikkatli bir şekilde ayırarak ve otoklav ile sterilize ederek bakımı yapılmalıdır. Bir diş kliniğinde güvenlik ve önlem, özellikle bir mikromotor kullanırken bir zorunluluktur.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp