Dişçi Koltuğu Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler
0
0.00 
0
Dental Koltuk Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Dişçi koltukları, herhangi bir diş kliniğinde kritik bir armatürdür. Tıp teknolojisindeki gelişmeler, tıbbi cihazlarda da ilerlemelere yol açmıştır. Dolayısıyla, dişçi koltukları ve diş ünitleri giderek daha gelişmiş hale gelmiştir, ancak aynı zamanda karmaşıklaşmıştır.

Bu nedenle, diş koltuğu seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç temel faktör vardır. Bu faktörlerin hem diş hekimini hem de hastayı dikkate alması amaçlanmıştır. Ek olarak, dişçi koltuğunun uygun olup olmadığına karar vermek için ortamın da dikkate alınması gerekir.

Bir diş koltuğu veya diğer bir tabirle ünit fotöy seçerken hangi faktörleri göz önünde bulundurmanız gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, aşağıda sizler için hazırladığımız makaleyi okuyarak bu konuyu daha ayrıntılı ele alabilirsiniz.

Fonksiyonellik

Dişçi Koltuğu
Apple Dental Ünit AP-026

Fonksiyonellik, herhangi bir diş hekimi koltuğunun ve diş ünitinin önemli bir özelliğidir. Hastalar, derinlemesine kontrol panelleri, programlanabilir koltuk pozisyonları ve ayak kontrolü gibi tüm önemli aksesuarlarla tamamlanmış bir dişçi koltuğu görebilirlerse, prosedürde daha fazla güven ve eminlik geliştirebileceklerdir. Bu arada, tüm bu özelliklere sahip olmanız, işlemin etkinliğini önemli ölçüde artıracaktır.

Ancak, dişçi koltuğunun kendisi güvenilmez ise, modern aksesuarlara sahip olmak işe yaramaz. Güvenilir dental koltuklar en az on yıl boyunca işlevselliğini korumalıdır. Bu nedenle, diş ünitesinin ve koltuğunun inşaat açısından endüstri standartlarını karşılamasını sağlamak önemlidir.

Konfor

Diş prosedürü boyunca konfor hastanız için son derece önemlidir. Çoğu hasta diş doktorunu ziyaret ederken sıklıkla endişeli ve sinirli hisseder. Bu nedenle rahat bir dişçi koltuğu hastanın sizin yanınızda rahatlamasını sağlayacaktır.

Günümüzde hastanın duruşuna yardımcı olan birçok dişçi koltuğu modeli bulunmaktadır. Diş koltuklarının tasarımı işlem sırasında diş üniti ekipmanlarını yeniden konumlandırmak için gereken süreyi azaltmaya yardımcı olabilir. Koltuk başlıkları yani tetiyer de dikkate alınmalı ve çocuklar ve yetişkinler için kolayca ayarlanabilir olmalıdır.

Ancak konfor sadece hastaya özel değildir. Dişçi koltukları ayrıca, diş hekimi hareketliliği ve hastanın içinde ve çevresinde manevra kabiliyeti ile diş hekimlerine rahatlık sağlamalıdır. Yararlı bir ipucu, önemli ölçüde daha geniş bir sırt kısmına sahip dişçi koltuklarından kaçınmaktır. Bu, diş hekiminin kendisini ayarlaması için zorluklardan kaçınmak içindir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp