Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer? Tedavi Süresi Neye Göre Değişir?
0
0.00 
0
Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer? Tedavi Süresi Neye Göre Değişir?

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Her bir dişin anatomisi birbirinden farklıdır, dolayısıyla her bir kanal tedavisi için aynı program uygulanamaz, haliyle tedavi için ne kadar zaman harcanacağına dair kesin bir bilgi verilemez. Yıllar önce kanal tedavisinin 2 seansta yapılması alışılagelmiş bir durumdu, çünkü eğer diş temizlendikten sonra aynı seansta doldurulduysa, ciddi sıkıntılarla karşılaşılabiliniyordu. Peki, günümüzde kanal tedavisi ne kadar sürer?

Günümüzde hem görüntüleme hem de tedavi anlamında gelişmiş cihazlar ve bunlara bağlı değişen yöntemler, dişlerin iç kısmının daha kolay temizlenmesini sağlıyor, böylece kanal tedavisi çoğu zaman tek bir ziyarette başarılı bir biçimde gerçekleştiriliyor. Tahmin edeceğiniz üzere yeni tedavi yöntemleriyle tek bir seansta tamamlanabilen kanal tedavileri hem hasta ve hem de diş hekimleri tarafından oldukça rağbet görüyor.

Çünkü kanal tedavisi uzmanları (endodontist olarak bilinir) tarafından bir seansta gerçekleştirilen kanal tedavisi, hem hastaların sürekli diş tedavisine angaje olmamaları hem de tedavinin daha düşük maliyetli olması bakımından daha uygundur. Zira uzun vadede hız ve verimlilik tedavi maliyetlerini düşürmektedir.

Bununla beraber her diş farklıdır ve her birinin anatomisi diğerlerinden farklılık arz eder. Bu durum, bazı kanal tedavilerini çok zor hale getirir ve başarılı bir operasyon için birden fazla ziyareti zorunlu kılar.

Sözgelimi bazı birinci üst azı dişleri, kanal tedavisi gerçekleştirmek için en zor dişlerden biri olup, tamamen dolgu sürecinin tamamlanması iki ziyaretten daha fazla sürebilir. Bu dişler 3 ya da 5 kanala sahip olabilir. Hangi dişin üzerinde kaç tane kök kanalı bulunduğuna bağlı olarak tedavi beklenenden daha fazla zaman alabilir. Bu durum da maliyet de genellikle tedavinin karmaşıklığı ile orantılıdır.

Bu gibi zorlu kanal tedavilerinde İğneleri yerleştirmek için bir üçüncü ziyaret te gerekebilir. Bununla birlikte modern kompozit yapıştırma tekniklerini kullanarak, pim kullanılmasını önlemek mümkündür.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, kanal tedavisi cihaz ve malzemeleri için de Dünya'nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Morita markalı ürünlerimiz her türlü endodonti ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp