Diş Teli Sonrası Plak Kullanımı | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş Teli Sonrası Plak Kullanımı

Diş telleri, diş yapısı üzerinde bulunan bozuklukları düzelten bir tedavi sürecidir. Bu sürecin tamamlanması ile beraber ise farklı süreçler başlar. Bunlardan birisi de tel sonrası plak kullanım sürecidir. Bu süreçler ağız sağlığının desteklenmesini sağlar ve çok daha iyi bir tedavi sürecine sahip olunmasını sağlar.

Şeffaf plaklar, dünya üzerinde en fazla tercih edilen ortodonti tedavilerinden olmaktadır. Diş üzerinde çok daha estetik bir tedaviyi mümkün kılan bu plaklar, diş tellerinin sağlamış olduğu işlevlerin tamamını kişiler üzerinde sağlar. Diş tellerinin takılması tedavisi son bulduğunda da kullanılan plaklar, kişilerin benimsemesi aşamasında büyük bir öneme sahiptir.

Dişlerin aldığı şekillerde kalıcılık sağlayan plaklar, bu konumları korur ve kalıcı bir görünüm elde edilmesine imkân tanır. Diş telleri ile sağlanan tedavi tamamlandığı zaman, dişlerin yerinden oynamasını ve tekrar bir çapraşık görüntü oluşmasını engelleyen plaklar, diş üzerindeki şeffaf görünümleri ile de kullananların daha rahat bir kullanım yapmasını sağlar.

Şeffaf Plak Nasıl Yapılır?

Günümüze oluşturulan şeffaf plaklar, ilk olarak kişilerin ağzından ölçü alınması ile başlar. Bu ölçüler ile beraber ise kişilere uygun bir ölçü planlaması yapılır. Bu aşamada röntgenlerin de çekilerek kayıtların alınması ile tüm kayıt süreci tamamlanmaktadır.

Şeffaf plaklar için alınan kayıtlar ile beraber bu plakların üretim aşaması başlar. Kişilere özel olarak tasarlanan ve üretilen bu plaklar, doğru bir sürecin oluşmasını ve tamamlanmasını sağlar.

Ne Kadar Süre İle Plak Kullanılır?

Bu plak kullanımları, genel olarak kişilerin diş yapılarına göre değişiklik göstermektedir. Kişilerin mevcut durumlarına ait sorunlar ve yapılan analizler ile beraber plakların kullanım süreci başlar.

Sabah, akşam ve uyurken olmak üzere 6 ay boyunca kullanım sağlayan bireyler, çok daha sağlıklı ve dayanıklı bir diş yapısına sahip olacaktır.

Tedavi Süresi Ne Kadar Sürecek?

Yapılan tedaviler, tamamen bu süreç içerisinde meydana gelen durumlara bağlıdır. Genel olarak bu tedaviler 6 ay sürer ve sonrasında yapılan analizler ile tedavi son bulur.

Dişlere takılan plaklar sayesinde dişlerde herhangi bir hareketlilik ve oynama görülmez.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp