Bebeklerde Diş Çürümesi | Metco Dental
0
0.00 
0
Bebeklerde Diş Çürümesi

Bebeklerde diş çürümesi olayı, eski adı ise “biberon çürüğü” demektir. Bu çürükler, bebeklerin dişinde ilk olarak kahverengi lekeler olarak meydana gelir. Bu sürecin sonrasında ise dişlerde kırılmalar ve çürümeler görülür. Bunun sebebi ise dişin üzerinde meydana gelen kahverengi lekelerin diş çürüğü başlangıcı olmasıdır.

Bebeklerde bu kadar erken zamanlarda bu çürüklerin meydana gelmesi, biberon çürüğü olarak adlandırılan çürüklerin oluşmasından kaynaklıdır. Bebeklerin düzenli olarak beslediği anne ya da inek sütü, şeker oranı olarak yüksek besinlerdir. Genel olarak geceleri yatmadan içilen bu sütler, bebeğin ağzı içerisinde birikir ve şeker oranı sebebi ile çürümelerin meydana gelmesine sebep olur. Bu sebepten dolayı da özellikle geceleri bebeklerin ağız bakımına dikkat edilmesi gerekir.

Bebeklerde Diş Çürümesi Oluşmaması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerde oluşan çürüklerin tedavi süreci çok zor ve uğraştırıcı bir süreçtir. Bu sebepten dolayı da dikkat edilmesi ve özenli bir ağız bakımının yapılması gerekir. Diş çürüklerinin var olmaması için alınan birçok önlem vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Bebekler geceleri biberon ile uyumayı çok sever. Bu alışkanlıklarının kesilmesi ve yalnızca besin tükettikten sonra uyumaya alıştırılması gerekir.
  • Bebeklerin daha çok içmesi için biberonlara atılan şekerli besinleri kesmeniz gerekir. Bunlar genel olarak bal ve pekmez gibi tatlandırıcılardır.
  • Bebeğinizin beslenmesi sonrasında kesinlikle su içirmeye çalışın.
  • Bebek dişlerinde sürme başlaması ile beraber sabahları ve geceleri olmak üzere dişleri temiz bir tülbent yardımı ile temizlemeye çalışın.

Biberon Çürüğü Neden Önemlidir?

Biberon çürüğü adı verilen bebeklerdeki diş çürümeleri, dikkat edilerek tedavi edilmezse çok daha büyük sorunların oluşmasına neden olabilmektedir. Bunlar diş üzerinde ağrıların oluşması ve iltihapların görülmesidir. Bu oluşan rahatsızlıklar ise bebeğin kendini iyi hissetmemesine ve beslenme, uyku düzeninin bozulmasına sebep olmaktadır. Bununla beraber, var olan iltihabın alttan gelecek olan yeni dişleri de etkileyeceği ve şekil bozukluğuna sebep olacağı bilinir. Bebeklerde yaşanan diş çürümeleri bu sebepten dolayı dikkate alınmalı ve kısa süre içerisinde hekime başvurularak doğru bir müdahale ile giderilmelidir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp