Ağız Gargarası Faydalı Mıdır? | Metco Dental
0
0.00 
0
Ağız Gargarası Faydalı Mıdır?

Ağız gargaraları, ağız içerisindeki bakımın doğru bir şekilde yapılmasını sağlar ve bu alan içerisinde derinlemesine bir temizlik hissi oluşturur. Gargaraların ağız bakımı içerisinde sağladığı birçok fayda vardır. Bunlardan en önemlisi ise diş fırçalarının temizleyemediği, ulaşamadığı yerleri derinlemesine temizlemesidir. Bu kısımlar iç yanaklar, diş araları, damaklar ve dilin üzeridir. Kullanılan gargaralar bu alanlardaki plakların atılmasına imkân tanır ve bakterileri yok ederek çok daha iyi bir nefes kalitesi ortaya çıkartır. Ülkemizde genel olarak ağız kokusunu önlemek için kullanılan gargaralar, ağız bakımı ve diş temizliği sebepleri için de yoğun olarak tercih edilir. Nasıl ki diş fırçası ya da diş macunu ağız bakımı için vazgeçilmezlerimizden ise, ağız gargaraları da bu temizliklerin sonrasındaki aşamanın bir vazgeçilmezi olmalıdır.

Ağız Gargarası Ne İşe Yarar?

Ağız gargaraları, kullanımları ile beraber ağız ve diş yapısı üzerinde birçok fayda sağlamaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Düzenli olarak kullanılan ağız gargaraları ağız hijyenini sağlar ve besinlerin bırakmış olduğu kokuların giderilmesini sağlar.
  • Diş hekimleri tarafından verilen gargaralar, ağzın içerisinde yer alan enfeksiyonları ve yaraları yok ederek daha sağlıklı bir yapının oluşmasını sağlar.
  • Ağız gargaraları, ağzın içerisindeki bakterin ölmesini sağlar ve çok daha temiz bir yapı oluşturur.
  • Ağız gargaraların içerisinde florür bulunur. Bunlar ise diş minesinin çok daha güçlü olmasını sağlar ve bununla beraber de asitlere karşı direnç kazanarak çürüklerin oluşmamasını sağlar.
  • Bazı gargara çeşitlerinin ağrı kesici özellikleri bulunmaktadır. Anestezik seviyesine sahip olan gargaralar, bazı diş müdahalelerinde de kullanılır.
  • Bazı gargara çeşitleri, içerisinde hidrojen peroksit bulundurmaktadır. Dişlerin beyazlaması için etkili olan bu madde, düzenli kullanımlar sonrasında daha beyaz bir diş yapısının oluşmasını sağlar.
  • Çeşitli gargara türleri, ağız kuruluğu yaşayanların bu kuruluklarında hafifletici etki sağlar.

Gün içerisinde düzenli olarak kullanılan gargaralar, ağız içerisinde doğru bir çalkalama yapılması ile tükürülerek kullanılır. Bu sayede yukarıda belirttiğimiz faydaların birçoğuna erişilecek ve çok daha sağlıklı bir ağız yapısının oluşturulması sağlanacaktır. Sizler de gargara çeşitlerini inceleyebilir ve kendiniz için uygun olan kullanımı deneyimleyebilirsiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp