Kanal Tedavisi Zor Bir İşlem mi? | Metco Dental
0
0.00 
0
Kanal Tedavisi Zor Bir İşlem Mi?

Diş özü üzerinde uygulanan ve asıl amacı temizlik olan kanal tedavisi, diş hekimleri tarafından yoğun olarak uygulanan bir tedavi şeklidir. Bu tedavinin uzman diş hekimleri tarafından yapılması, diş üzerinde büyük bir başarı elde edilmesini sağlar.

Tedavi süreci içerisine giren hastalar, genel olarak kanal tedavisinin zor bir işlem olup olmadığını merak etmektedir. Bu tedavi sırasında acı hissetmekten çekinen kişiler, tedaviden kaçınarak bazı durumlarda kanal tedavisi reddetmektedir. Fakat bu düşünceler yanlıştır. Bunun sebebi ise günümüzde gelinen teknolojiler ve tıp ile kanal tedavisinin acısız bir işlem olmasıdır.

Uzman diş hekimleri tarafından yapılan kanal tedavisi sonrasında, 1 ya da 2 günlük süre ile diş üzerinde biraz sızlama hissedilir. Fakat bu sızlamaların acı hissettirdiği görülmemiştir. En kötü ihtimalle, acı hissedildiği zamanlarda bile doktor tarafından verilen ağrı kesiciler kullanılır ve bu acı ortadan kaldırılır. Tüm müdahalelere rağmen rahatsızlık oluşturacak seviyede acı hissediliyor ise, kişilerin kısa süre içerisinde hekimlerine başvurması gerekir.

Kanal Tedavisi İçin Yapılan İğneler

Kanal tedavi öncesinde, genel olarak müdahale edilecek alan üzerine lokal anestezi iğnesi vurulur. Bu vurulan ağrı sayesinde hastalar, müdahale boyunca hiçbir acı hissetmez ve ağrısız bir tedavi geçirir. Müdahale için yapılan iğne ise yalnızca bir sinek ısırığı hissi bırakmaktadır. 1-2 saniye süren bu ısırık hissi, kısa zaman sonra geçer ve tüm bölge uyuşmaya başlar. Bu sebepten dolayı da kişilerin kanal tedavisi süreci içerisinde dayanılmayacak bir ağrı hissetmediğini söyleyebiliriz.

Kanal Tedavisi Yapılan Diş Üzerinde Ağrı Oluşur mu?

Kanal tedavisi ile dişe ait kök kanallarında bulunan enfeksiyonlar temizlenir ve o alanın dolgu maddesi ile doldurulması işlemi başlar. Bu süreçte sinir hücreleri de alınır. Sinir hücrelerinin alınıyor olması, doğru bir müdahale ile herhangi bir acının oluşmamasını sağlar. Bu sebepten dolayı da kanal tedavisinin zorlayıcı bir aşaması bulunmaz.
Tüm müdahaleler sonrasında biten kanal tedavisi işlemi ardından birkaç gün bir ağrı ya da acı hissetmek normaldir ancak bu dayanılmaz bir rahatsızlık olmayacaktır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp