Yaşlılarda Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır? | Metco Dental
0
0.00 
0
Yaşlılarda Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır?

İnsanların yaşı ilerledikçe diş bakımlarında da zorlaşmalar görülmeye başlar. Bununla beraber de dişin dış etkenlere karşı çok daha fazla savunmasız bir diş yapısı ortaya çıkar. Bu sebepten dolayı da yaşlılarda ağız bakımlarının daha etkili yapılması gerekmektedir.

Ağız sağlığının kötüye gitmesi, yaşlanma sonrasında ortaya çıktığı düşünülen doğru olmayan bir algıdır. İnsanlarda ağız sağlığı birçok sebepten dolayı her yaşta bozulabilir. Bu ağız sağlığını bozan bazı etkenler şu şekildedir:

  • Ağız bakımının olması gerektiği gibi her gün düzenli bir şekilde yapılmaması,
  • Diş hekimlerine düzenli olarak gidilip kontrollerin yapılmaması,
  • Sistematik bir şekilde gelişen hastalıklar,
  • Bazı ilaçların sürekli olarak kullanılıyor oluşu,
  • Beslenmenin yeterli bir şekilde yapılmaması,
  • Diş bakımının istenen kurallar dahilinde yapılmaması.

Bu faktörlerin bulunduğu ağız bakımları hem çocuklarda hem de yaşlılarda diş yapısının bozulmasına sebep olacaktır. Bununla beraber, yaşı ilerleyen kişilerin ağız bakımlarına dikkat ettiği zaman, ağız bakımına dikkat etmeyen gençlerden çok daha iyi bir diş yapısına sahip olacağı görülecektir.

Yaşlılara Ağız Bakımı Önerileri

Dünya üzerinde yapılan veri istatistikleri ile kısa bir zaman sonra nüfusun büyük çoğunluğunun 65 yaş üstü olacağı gösteriliyor. Eğer kişiler diş sağlıklarına dikkat ederlerse bu nüfusun iyi bir diş yapısına sahip olacağı düşünülmektedir. Bunun için de doğru bir beslenmeye ve bilinçli bireylere ihtiyaç vardır.

Yaşlılarda ağız bakım önerileri olarak şunları sıralayabiliriz:

  • Yıl içerisinde düzenli olarak diş hekimlerine gitmek, diş yapısının kontrolünü sağlayacağı için gerekli bir durumdur. Yılda iki kez giderek ağız bakımınızı sağlayabilirsiniz. Bu sayede yaşlanma sonucunda oluşacak olan faktörlerin de önüne geçmiş olursunuz.
  • Dişlerin arasında yer alan boşluklar, yemeklerden kalan artıkların biriktiği alanlardır. Bu alanda biriken besinleri dikkatli bir şekilde temizlemek ve gerekirse diş ipi kullanmak gerekir. Aksi takdirde besinler diş dokusunu yıpratacak ve bir zaman sonra çürümeye neden olacaktır.
  • Diş fırçası olarak yumuşak yapılı diş fırçalarını kullanmaya dikkat edin. Sert yapıdaki diş fırçaları, ağız yapısını bozabilmeye ve yaraların oluşmasına neden olabilir.
  • Eğer dişinizde proteziniz varsa, bunları düzenli olarak diş hekiminize kontrol ettirin.

Bu sayılan öneriler ile yaşınız kaç olursa olsun sağlıklı bir diş yapısına sahip olabilirsiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp