Kanal Tedavisinde Ne Kullanılıyor? |MetcoDental
0
0.00 
0
Kanal Tedavisinde Ne Kullanılıyor?

Dişin içindeki kan damarları, sinir dokuları, bağ dokusu ve hücrelerden oluşan jölemsi canlı kısma “Pulpa” adı verilir. Pulpa sayesinde diş canlı kalır. Travma, diş eti hastalıkları, çürük gibi bazı nedenlerle enfekte olan diş pulpasının tedavi edilmesine “Endodonti” ya da yaygın söylemiyle “Kanal Tedavisi” denilmektedir.
Kanal tedavisi sayesinde dişin çekilmesine neden olan sorunlar ortadan kalkar ve diş kaybı engellenir.

Endodonti Tedavisinde Kullanılan Cihaz ve Sarf Malzemeleri

Kanal tedavisinde diş kökünün temizlenmesi, kanalın şekillendirilmesi, dişin doldurulması gibi farklı işlemler için farklı cihaz ve sarf malzemeleri kullanılır.

Apeks Buluculu Kablosuz Endodontik Mikromotor

Apeks dişin kök uç noktasına verilen isimdir. Endodonti tedavisindeki başarıda dişin kök uzunluğunu belirlemek önemli rol oynar. Apeks bulucular, bu uzunluğu belirlemek için kullanılan elektronik aletlerdir. Endodontik motor ise kök kanal sistemlerinin şekillendirilmesini sağlayan döner alettir.

Apeks Buluculu Endodontik Mikromotor, kablosuz endodontik motor ile apex bulucuyu tek cihazda birleştiren yenilikçi ve üstün bir sistemdir. Bu sistem, iki fonksiyonu bir araya getirmesiyle ön plana çıkar. Kolay kullanımı ve otomatik işlevleri sayesinde hekime güvenilir ve doğru sonuçlar verir.

Önceden ayarlanmış programları sayesinde tedavi sürecini kısaltmaya yardımcı olur.

Mini Apeks Bulucu

Apeksin yerini tespit etmeyi sağlayan, çift frekanslı özel oranlama tekniği ile çalışan cihazdır. Bu cihaz sayesinde kanal tedavisinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi sağlanır. Kompakt ve hafif tasarımı, ele tam oturmasını sağlar. Ergonomik kullanımlıdır, kolay okunan basit bir ekranı bulunur.

Mini Endodontik Mikromotor ve Anguldruva

Anguldruva, diş hekimlerinin kullandığı küçük matkaptır. Mini Endodontik Mikromotor ve Anguldruva bir araya gelerek fonksiyonel ve kompakt bir cihaz oluşturur. Bu cihaz, apeks bulucu ile de entegre edilebilir.

Mini Endodontik Mikromotor Led Işıklı

Tork kontrollü, led ışıklı ve devir ayarlı kablosuz endodontik mikromotor da kanal tedavilerini hızlandıran cihazlar arasındadır. Led ışığı, tedavi bölgesini aydınlatmayı sağlar. Yüksek verimlilikle çalışan hafif ve ergonomik bir cihazdır.

Nikel Kanal Eğesi, Titanyum Kanal Eğeleri

Kanalın açılması, genişletilmesi ve şekillendirilmesinde farklı eğelerin farklı işlevleri vardır. Normal ve eğri diş kanalları için 4 eğeden oluşan Universal Kit kullanılır. Geniş ve düz kanallar için ise 4 eğeden oluşan Large Kit kullanılır. Titanyum nikel eğelerin kırılganlıkları minimum dizeydedir, yüksek devirlerde bile güvenlidirler.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp