Şeffaf Plak ile Diş Düzelir mi?
0
0.00 
0
dıs temızlıgı
Şeffaf Plak ile Diş Düzelir mi?

Günümüzde geleneksel metal braketlerin yerini alan modern alternatiflerden olan şeffaf plaklar, hastalara birçok kullanım kolaylığı sunan dental tedavilerden biridir. Şeffaf plaklar hem estetik açıdan hastalara daha cazip gelebilir hem de kullanım açısından daha rahat bir diş düzeltme deneyimi sunabilir. Peki gerçekten de şeffaf plaklar ile diş düzeltmek mümkün müdür? Bu yazıda sizinle şeffaf plaklar hakkında detaylı bilgi paylaşacağız.

Ortodontik tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünen ancak diş teline sahip olma konusunda çekinceleri olan kişiler şeffaf plak tedavisine daha olumlu bakabilir. Bunun sebebi şeffaf plakların hastalara daha rahat bir kullanım sunmasıdır. İstenildiğinde kolaylıkla giyilip çıkarılabilir olan kişiselleştirilmiş şeffaf plaklar, beslenme programınızda herhangi bir değişim yapmanızı gerektirmez. Yemek yiyeceğiniz zaman şeffaf plakları çıkarabilir ve diş telleri varken tüketemeyeceğiniz sert ve kabuklu yiyecekler de dahil her şeyi yiyebilirsiniz. Bu tedavi yönteminin tercih edilmesindeki bir diğer etken de plakların şeffaf olmasıdır. Plaklar ağızda pek belli olmadığından estetik açıdan da bir problem yaratmaz ve bu nedenle de kişiler tarafından daha cazip bulunabilir.

Şeffaf plaklar ile istenilen sonuçları elde etmek için gün içinde diş hekiminizin önerdiği saatler kadar plakları takmanız gerekmektedir. Bu süre ortalama 22 saat kadardır. Şeffaf plakları özellikle geceleri uyku esnasında takmanız önemli görünmektedir. Plakları önerildiği şekliyle kullanmaya dikkat ederseniz dişleriniz istediğiniz şekilde hizalanır. Bununla birlikte şeffaf plak tedavisinin hafif ve orta çapraşıklık sorunları için daha çok tercih edildiğini bilmelisiniz. Daha ciddi kapanış ve ısırık problemleri için genelde diş teli tedavisi önerilmektedir.

Sonuç olarak şeffaf plak ile dişlerinizin düzelmesini istiyorsanız gün içinde en az 22 saat plakları taktığınızdan emin olmalı ve diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Dişleriniz hareket ettikçe değişen ağız yapısına uygun şeffaf plak ile tedavi sürecine devam edilmelidir. Bunun için diş hekiminiz süreci yakında takip edebilmeli ve ihtiyaca uygun şeffaf plaklar vermelidir. Şeffaf plaklar ile dişlerin düzelmesi dişlerinizin mevcut durumuna bağlıdır ancak diş tellerine göre daha uzun bir zaman alabilir çünkü diş telleri ile dişlerin hareket ettirilmesi daha kolaydır ancak şeffaf plaklar ile dişlere sınırlı bir müdahalede bulunulabilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp