Protez İle Yediklerinizin Keyfini Çıkarın! | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Protez İle Yediklerinizin Keyfini Çıkarın!

Protez yaptırdıktan sonra neler tükettiğimize ve ne şekilde tüketmemiz gerektiğine dikkat etmemiz önemlidir. Yeni ve güzel gülüşünüze alışmak biraz zaman alacak, ancak dişlerinizle ilgili verdiğimiz ipuçlarını takip ederek, en sevdiğiniz yemeklerin tadını kısa sürede çıkarabilirsiniz.

Yumuşak Yiyecekler Yiyin

Protezlerinizi ilk aldığınızda diş etlerinizin ağrıdığını görebilirsiniz. Ayarlama yaparken, sıvı veya yumuşak yiyeceklere bağlı kalmak en iyisidir. Yeni dişlerinizde daha kolay olacaklar. Pişmiş tahıl gevrekleri, puding, çorba, yumurta veya elma püresini deneyin.

Yiyeceklerinizi Parçalara Ayırın

Katı yiyeceklere geçtiğinizde, bunları ağzınıza sığması daha kolay olan küçük parçalar halinde kesin. Çok iyi çiğneyin. Meyveler ince dilimler halinde kesilmelidir. Eşit dağılım için yiyecekleri takma dişlerinizin sol ve sağ tarafının arkasına yerleştirmeyi deneyin. Meyve veya sebzelerinizi çiğnemek çok zor görünüyorsa, onları pişirmeyi deneyin. Bu, yiyecekleri yumuşatabilir ve yemenizi kolaylaştırabilir. Mısır gibi bir şey yemek istiyorsanız, onu koçanından kesmek faydalı olacaktır.

Sıcak Yiyecekler Yerken Dikkat Edin

Protezler çok geç olmadan sıcaklığı hissetmeyi zorlaştırır. Yemekten önce her şeyin soğuduğundan emin olun. Küçük bir parçayı önce dilinize dokunarak deneyebilirsiniz. Sıvılar için, tüketmeden önce küçük bir miktar numune almak için bir kaşık kullanın. Sıcak besinlerinizi soğutarak yemeye özen göstermeniz alışma sürecinizde protez ve ağız sağlığınız için önemlidir.

Etinizi Dikkatli Seçin

Çiğnemesi zor olan etlerden kaçının. Et yemek istiyorsanız, çiğnemek için daha yumuşak olan kümes hayvanları, balık veya haşlanmış et seçin. Kıyma da harika bir seçenek olabilir.

Yapışkan Gıdalara Dikkat Edin

Fıstık ezmesi, şeker, sakız ve çilek gibi bazı lezzetli yiyecekler takma dişlerinize kolayca yapışabilir. Onları tamamen kesmenize gerek yok. Sadece dikkatli olun ve tahriş olasılığını azaltmak için takma dişlerinizi daha sonra iyice temizlediğinizden emin olun.

Katı Besinleri Su ile Hidre Edin

Ekmek gibi yiyecekler yemek istiyorsanız, bir içecekle, tercihen suyla yıkamanız önemlidir. Bu, yiyecek parçacıklarını takma dişlerinizden uzaklaştıracak ve böylece yapışmalarını önleyecektir.
Sırf yeni takma dişleriniz olduğu için bazı lezzetli yemekleri kaçırmanız gerektiği anlamına gelmez. Yemeklerin ve yeni gülümsemenizin tadını çıkarabilmeniz için bu ipuçlarını kullanın ve dikkatli olun.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp