Elektrikli Diş Fırçası Mı, Manuel Diş Fırçası Mı? | Metco Dental
0
0.00 
0
Elektrikli Diş Fırçası Manuel Diş Fırçasından Daha Mı İyi?

Manuel bir diş fırçası ile dişlerinizi etkili bir şekilde fırçalamak mümkündür. Bununla birlikte, elektrikli diş fırçası, özellikle çocuklar, engelliler, yaşlı yetişkinler ve iyi fırçalamayı zorlaştıran artrit veya diğer rahatsızlıkları olan kişiler için manuel diş fırçasına harika bir alternatif olabilir. Elektrikli bir diş fırçasının kıl hareketi, dişlerinizden daha fazla plak veya yiyecek çıkarmanıza ve diş eti sağlığınızı iyileştirmenize bile yardımcı olabilir.

Elektrikli diş fırçası kullanmayı seçerseniz, diş fırçasının rahat tutulduğundan ve kullanımı kolay olduğundan emin olun. Diş hekiminiz fırça başlığı bir yöne sonra diğer yöne dönen (dönen-salınan başlık) veya çok hızlı titreşen kıllara sahip bir model önerebilir. Ayarlanabilir güç seviyeleri, zamanlayıcılar ve şarj edilebilir piller gibi diğer özellikler isteğe bağlıdır. Diş fırçasının etkili bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlamak için başlığın ne zaman değiştirileceği konusunda üreticinin talimatlarını izleyin.

Dişlerinizi fırçaladığınızda, dişlerinizde oluşan ve bakteri içeren yapışkan beyaz bir film olan yiyecek ve plakların çıkarılmasına yardımcı olursunuz. Şeker içeren bir yemek veya atıştırmalık yedikten sonra plaktaki bakteriler diş minesine saldıran asitler üretir.

Sonunda asit diş minesini parçalayarak çürüklere neden olabilir. Çıkarılmayan plak da sertleşerek tartar oluşturarak dişleri temiz tutmayı zorlaştırabilir. Diş etlerinizde tartar birikmesi, diş eti hastalığına neden olan iltihaplanmaya yol açar.

Dişlerinizi ne zaman fırçalayacağınızı seçerken diyetinizi de göz önünde bulundurabilirsiniz. Asitli bir yiyecek veya içecek yediyseniz, hemen dişlerinizi fırçalamaktan kaçının. Bu asitler diş minesini zayıflatır ve çok erken fırçalamak diş minesini çıkarabilir.

Artritiniz varsa veya diş fırçasını tutmakta zorluk çekiyorsanız, elektrikli veya pille çalışan bir diş fırçası almayı düşünün. Bunların plakları manuel diş fırçalarından daha iyi çıkardığı gösterilmiştir.

İster elektrikli diş fırçası ister manuel diş fırçası seçin, en önemli şeyin günlük fırçalama ve diş ipi olduğunu unutmayın.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.
Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp