Diş Kaplamalarının Artıları ve Eksileri | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş Kaplamalarının Artıları ve Eksileri

Kaplamaların Artıları

Kaplamalar, diğer estetik diş prosedürlerine göre birtakım avantajlar sunar.

  • Malzeme seçimi

Diğer birçok estetik diş hekimliği türünden farklı olarak, diş kaplamalarınız için iki malzeme arasından seçim yapabilirsiniz: porselen ve kompozit reçine. Porselen kaplamalar kompozit reçine kaplamalara göre daha çekici, dayanıklı, leke tutmaz, daha parlak ve daha doğal görünümlüdür, ancak porselen kaplamalar daha pahalıdır.

  • Doğal görünümlü gülümseme

Diş kaplamaları doğal, kusursuz bir gülümseme yaratır. Porselen, diş minesine benzer ışık yansıtma özelliklerine sahiptir. Kompozit reçine, estetik diş hekiminizin kaplamayı diğer dişlerinizle tam olarak eşleşecek şekilde kalıplamasına ve şekillendirmesine olanak tanır. Çok deneyimli, eğitimli diş hekimi tarafından yapıldığında hem porselen hem de kompozit reçine kaplamalar doğal diş gibi görünür.

  • Leke direnci

Porselen ve kompozit reçine, diş kaplamalarınızın kahve, çay, meyve içecekleri ve diğer leke yapan yiyecek ve içeceklerden kaynaklanan renk bozulmasına karşı direnmesine yardımcı olan lekelere karşı dayanıklıdır. Lekeye neden olan bileşikler, porselen kaplamaları kolayca yuvarlar veya kolayca fırçalanabilecekleri kompozit reçine kaplamaların yüzeyine oturur.

  • Anında sonuç

Kaplamalar sadece bir veya iki ziyarette anında sonuç verir. Diğer diş restorasyonu türlerinin gerçekleştirilmesi haftalar veya aylar alabilir ve genellikle diş hekiminizi birden fazla ziyaret etmeniz gerekir. Estetik diş hekimi, porselen kaplamaları sadece iki muayenede ve kompozit reçineyi sadece bir ziyarette sağlayabilir.

  • Çok Yönlülük

Kaplamalar çok yönlüdür. İnatçı lekeleri ve renk bozulmalarını kapatabilir, çatlakları ve talaşları gizleyebilir ve şekilsiz veya hafif çarpık dişler için yeni bir şekil sağlayabilirler. Kaplamalar diş beyazlatmanın, keplerin veya kronların ve hatta küçük diş düzleştirmenin yerini alabilir.

Kaplamaların Dezavantajları

Diş kaplamaları çok az çabayla daha çekici gülümseme gibi pek çok fayda sağlarken, prosedürün dezavantajları olabilir. Çoğu insan için diş kaplamalarının faydaları, dezavantajlarından çok daha ağır basmaktadır.

  • Kaplamalar Kalıcıdır

Diş kaplamalarının yerleştirilmesi, kaplamaya daha fazla yer açmak için ince mine tabakasının çıkarılmasını gerektirir - bu işlem geri alınamaz, çünkü mineyi çıkardıktan sonra tekrar takmanın bir yolu yoktur.

  • Diş Hassasiyeti

Mine, dişleri sıcak ve soğuktan korur; mineyi çıkarmak dişleri sıcaklığa daha duyarlı hale getirebilir.

  • Ağır Hasar Görmüş Dişlerde Sınırlı Etki

Diş kaplamaları, minimal hasar görmüş dişlerin estetik çekiciliğini geri kazandırabilir, ancak kötü hasar görmüş dişlerin görünümünü gideremezler. Bu durumlarda, diş hekimleri tüm dişe uyan diş kronları önerebilir.

  • Nispeten Kısa Ömür

Köprüler ve diş kronları ile karşılaştırıldığında, kaplamaların ömrü daha kısadır.

  • Hasara açık

Diş kaplamaları çok incedir ve bu nedenle hasara eğilimlidir, örneğin porselen kaplamalar. Kompozit kaplamalar ise lekelenebilir veya çatlayabilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp