Diş Çürükleri Kalbe Zarar Verir mi? | MetcoDental
0
0.00 
0
Diş Çürükleri Kalbe Zarar Verir mi?

Diş çürükleri, genel olarak ağız içerisinde meydana gelen sorunlar olarak görülse de kalp sağlığı ile de ilgisi olan bir problem olabilir. İleri derecede diş çürükleri, bakterilerin kan dolaşımına girmesine ve kalp hastalıklarına neden olabilecek enfeksiyonlara yol açabilmesine neden olur. Bu nedenle var olan diş çürüklerine dikkat etmeli, sürekli olarak durumlarını kontrol ettirmeliyiz.

Diş çürükleri, genel olarak bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyon sonucu oluşurlar. Ağızda meydana gelen bu enfeksiyon, çürüklerin ilerlemesi ile birlikte dişin merkezindeki sinir ve kan damarlarına da ulaşabilir. Bu durumda, diş çürüğü enfeksiyonu, dişin içinde bir odaklanma noktası haline gelir ve bakteriler kan dolaşımı içerisine geçebilir.
Kan dolaşımında yer alan bakteriler, kalp sağlığını da etkileyebilirler. Bakteriler, kalp kapakçıklarına yerleşebilir ve endokardit denilen bir enfeksiyona neden olabilir. Endokardit, kalp kapakçıklarının iltihaplanması sonucu oluşan bir enfeksiyondur ve tedavi edilmezse kalp kapakçıklarında hasar görülmesine de sebep olur. Kalp kapakçıklarının hasar görmesi, kalp yetmezliği gibi ciddi kalp hastalıklarının oluşması ile sonuçlanır.

Diş çürükleri, ayrıca kronik iltihapların görülmesi problemini de tetikleyen bir yapıdadır. Kronik iltihap, vücudun sürekli olarak enfekte olması durumudur ve uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabilir. Diş çürükleri, önlem alınmadığı zaman kronik iltihaplanmaya neden olabilecek bakterilerin ağızdan kana karışması durumunun da yaşanmasına yol aşabilir.

Bütün bu nedenlerden dolayı, diş çürükleri kalp sağlığı ile ilgili bir konudur ve diş çürüklerinin tedavisi önemlidir. Diş çürükleri, diş hekimi tarafından tedavi edilmelidir ve ağız hijyenine dikkat edilmelidir. Düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımı, diş çürüklerinin önlenmesinde etkilidir.

Sonuç olarak, diş çürükleri sadece ağız sağlığı için değil, aynı zamanda kalp sağlığı için de büyük önem arz eder. İleri derecede bulunan diş çürükleri, enfeksiyonlara ve kronik iltihaplanmaya neden olabilmektedir. Bu nedenle de diş çürüklerinin tedavisi ve ağız hijyenine dikkat edilmesi önem arz eder. Bunların yanında, düzenli olarak diş hekimine gitmek, diş sağlığını korumak açısından size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bu sayede var olan diş çürüklerinden de şüphe etmeyerek daha güvenli bir yaşantıya sahip olabilirsiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp