Pediatrik Diş Hekimi Nedir? | Metco Dental
0
0.00 
0
Pediatrik Diş Hekimi Nedir?

Pediatrik diş hekimleri bebeklik ve gençlik yıllarındaki çocuklar dahil, kendilerini çocukların ağız sağlığına adamış hekimlerdir.

Çocuklar süt dişlerini yaşamlarının ilk 6 ayında çıkarmaya başlar. 6-7 yaşlarında ilk dişlerini kaybetmeye başlarlar ve sonunda yerini ikincil, kalıcı dişler çıkarırlar.

Eğer uygun diş bakımı olmazsa çocuklar, ömür boyu ağrı ve komplikasyonlara neden olabilecek olası ağız çürükleri ve hastalıklarla karşı karşıya kalırlar. Erken çocukluk çağı diş çürükleri, çocuklarda astımdan 5 kat, saman nezlesinden 7 kat daha sık görülür. 5 ila 11 yaş arasındaki 5 çocuktan 1'inde (%20) en az bir tedavi edilmemiş çürük diş vardır.

Pediatrik diş hekimleri ne tür tedaviler sunar?

Pediatrik diş hekimleri, aşağıdakileri içeren kapsamlı ağız sağlığı bakımı sağlar:

- Anne ve çocukta çürük için risk değerlendirmesini içeren bebek ağız sağlığı muayeneleri
- Temizlik ve florür tedavilerinin yanı sıra beslenme ve diyet önerilerini içeren koruyucu diş bakımı
- Alışkanlık danışmanlığı (örneğin, emzik kullanımı ve parmak emme)
- Dişleri düzeltmek ve uygun olmayan ısırma şeklini düzeltmek için erken değerlendirme ve tedavi (ortodonti)
- Diş boşluklarının veya kusurlarının onarımı
- Diyabet, doğuştan kalp kusuru, astım, saman nezlesi ve dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğu (DEHB) gibi hastalıklarla ilişkili ağız hastalıklarının teşhisi
- Ülser, kısa frenula, mukosel ve pediatrik periodontal hastalık dahil olmak üzere diş eti hastalıkları ve durumlarının yönetimi
- Diş yaralanmaları için bakım (örneğin kırık, yer değiştirmiş veya devrilmiş dişler)

Pediatrik diş hekimleri: çocuklar için en iyi bakım

Çocuklar, diş muayenesi sırasında her zaman sabırlı ve iş kolaylaştırıcı olamazlar. Pediatrik diş hekimleri, çocukları nasıl rahat ettireceklerini nasıl muayene edeceklerini ve tedavi edeceklerini bilirler. Ayrıca pediatrik diş hekimleri, çocuklar düşünülerek düzenlenmiş ve dekore edilmiş ofislerde özel olarak tasarlanmış ekipmanlar kullanırlar.

Pediatrik diş hekimi, çocuğunuzun diş, diş etleri ve ağzının bakımı için geniş bir tedavi seçenekleri yelpazesinin yanı sıra uzmanlık ve eğitim sunar. Çocuk doktorunuz çocuğunuzun diş muayenesi olmasını önerdiğinde, pediatrik diş hekiminin mümkün olan en iyi bakımı sağlayacağından emin olabilirsiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.
Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

 

X
× WhatsApp