Diş Fırçalama Sırasında Yapılan 10 Hata
0
0.00 
0
Diş Fırçalama Sırasında Yapılan 10 Hata

Diş fırçalama herkesin düzenli olarak yaptığı bir aktivitedir. Fakat doğru teknikleri kullanmadığımızda dişlerimizin tam olarak temizlenmemesi, diş eti problemleri ve diğer ağız sağlığı sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle de diş fırçalama sırasında yapılan 10 yaygın hatayı ele alarak, daha sağlıklı bir ağız ve diş bakım rutini oluşturmanızı sağlayacağız. Bu hatalar şu şekildedir:

  • Yetersiz süre fırçalamak: Dişlerinizi sadece birkaç saniye fırçalamak yeterli değildir. Dişlerinizi en az iki dakika boyunca fırçalamanız gerekmektedir.
  • Fırçanızı yanlış açıda tutmak: Fırçanızı diş etlerinize dik açıda değil, hafif açılı bir şekilde tutmanız gerekmektedir.
  • Sert fırça kılları kullanmak: Sert fırça kılları diş etlerinizde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle, yumuşak veya orta sertlikte fırça kılları tercih edin.
  • Aşırı güç uygulamak: Dişlerinizi aşırı güç uygulayarak fırçalamak, diş minenize zarar verebilir ve diş etlerinizde kanamalara neden olabilir. Bu sebeple dişlerinizi hafifçe ve nazikçe fırçalamayı deneyin.
  • Aynı bölgeyi tekrar tekrar fırçalamak: Aynı bölge üzerinde tekrar tekrar fırçalama işlemi yapmak, diş etlerinizde hasarın oluşmasına neden olabilir ve diş minenizi aşındırabilir. Fırçalama işlemini düzenli olarak ilerletmeyi deneyin.
  • Yanlış teknik kullanmak: Diş fırçalama tekniğinizin doğru olduğundan emin olun. Diş etlerinden dişlere doğru oval hareketler yaparak, dişleri temizlemek en iyi tekniktir.
  • Fırçanızı yeterince sık değiştirmemek: Fırçanızın kılları eskidiğinde, dişlerinizi etkili bir şekilde temizleyemez. Bu nedenle, fırçanızı 3-4 ayda bir değiştirin.
  • Ağzınızı çalkalamamak: Ağzınızı çalkalamak, diş fırçalama işleminin son aşamasıdır. Çalkalama, dişlerinizde kalan plak ve yiyecek artıklarını temizleyecektir.
  • Diş ipi kullanmamak: Dişlerinizin arasındaki boşlukları diş ipi ile temizlemek, diş fırçalamaktan daha etkili bir yöntemdir. Bu nedenle, diş ipi kullanımını düzenli olarak yapın.
  • Diş fırçasını paylaşmak: Diş fırçanızı başka birisi ile paylaşmak, bakterilerin bulaşmasına neden olabilir. Bu sebeple de kişisel diş fırçanızı kullanın ve başkalarıyla paylaşmamaya özen gösterin.

Yukarıda belirtilen hataların hepsi, dişlerinizin tam olarak temizlenmemesine, diş eti problemlerine ve diğer ağız sağlığı sorunlarına neden olabilir. Bu bilgiler doğrultusunda doğru diş fırçalama tekniğini kullanarak, dişlerinizi ve diş etlerinizi koruyabilirsiniz. Bunun yanında, düzenli diş hekimi kontrolleri ile ağız sağlığınızı takip etmek de önemlidir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp