Dental Botoks Yaptırmanın Avantajları | Çünkü Başka Sen Yok
0
0.00 
0
Dental Botoks Yaptırmanın Avantajları

Botoks son yıllarda uygulanan en popüler işlemler arasında yer alıyor. Artık medikal botoks ve yüze yapılan botoksun yanı sıra dental botoks uygulamaları da oldukça popüler hale geldi. Diş hekimleri hastaların sorunlarını çözmek için ağzın farklı yerlerine bu uygulamayı yapıyor.

Dental botoks nedir?

Dental botoks, Clostridium botulinum bakterisinden elde edilen botoks maddesinin enjekte edilmesini içeren bir dental uygulamadır. Laboratuvar ortamında özel olarak hazırlanan botoks, uygulaması güvenli yöntemler arasında yer alır.

Kasa enjekte edilen botoks, kasın hareketini kısıtlar. Böylece kas hareketi nedeniyle ortaya çıkan kırışıklık, sarkma ve ağrı gibi sorunlar ortadan kaybolur. Günümüzde dental uygulamalarda da kullanılan botoks, çeşitli ağız ve diş sorunlarının tedavi edilmesine yardımcı olur.

Dental botoks kalıcı mı?

Diğer tüm botoks uygulamalarında olduğu gibi dental botoks uygulaması da geçicidir. Uygulamanın her 6 ayda bir veya yılda 1 kere tekrar edilmesi gerekir.

Diş gıcırdatma ve diş sıkma sorununu ortadan kaldırma

Diş gıcırdatma ve diş sıkma uzun vadede dişler üzerinde olumsuz etkileri olan davranışlardır. Genellikle stres kaynaklı ortaya çıkan diş sıkma, çene ağrısının yanı sıra baş ve şakak ağrısı gibi istenmeye durumlara da yol açabilir. Dental botoks, diş sıkmaya ve diş gıcırdatmaya neden olan kasları hareketsiz hale getirir. Böylece hastalar diş sıkma kaynaklı ağrılardan kısa sürede kurtulabilir.

Gülerken diş etinin çok fazla görünmesini önleme

Bazı kişiler güldükleri zaman diş etleri olması gerekenden daha fazla görünür. Bu da gülüşün estetik görünmemesine neden olabilir. Dudağın çok fazla geriye çekilmesi kaynaklı diş eti görünmesi sorunu botoks uygulamasıyla çözülebilir. Diş hekimleri dudak kaslarına botoks uygulaması yaparak gülme sırasında çok fazla geri çekilmesini önler. Diğer kozmetik diş hekimliği tedavileri ile birleştirildiğinde dudağa yapılan dental botoks her zaman hayalini kurduğunuz gülümsemeyi size verebilir.

Çene ağrısı kaynaklı baş ağrılarını azaltma

Bazı durumlarda çene ağrısı baş ağrısına neden olabilir. Genellikle diş sıkma kaynaklı ortaya çıkan bu ağrılar, hastaların günlük yaşamını olumsuz olarak etkiler. Diş hekimleri, çene sıkma kaynaklı ağrıların bazılarını botoks uygulaması ile geçirebilir. Özellikle kas kasılması kaynaklı çene ağrıları, botoks sayesinde kısa sürede çözülür.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Ağız estetiği nasıl yapılır?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp