Ağız Estetiği Nasıl Yapılır? | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Ağız Estetiği Nasıl Yapılır?

Estetik bir görüntüye kavuşmak, estetik bir gülüşle başlar. Ağız estetiği, estetik bir görüntüye kavuşmanın ilk adımı olarak kabul edilir. Bu işlem, uzman diş hekimleri tarafından kliniklerde gerçekleştirilir. Estetik süreci planlama adımıyla başlar. Daha sonra gerekli tedaviler uygulanarak tüm ağız yapısının estetik bir görünüme kavuşması sağlanır.

Ağız Estetiği Operasyonları

Gülüşün estetik görünmesi için dişler, diş etleri ve dudakların estetik görünmesi gerekir. Bu nedenle ağız estetiği operasyonları sadece dişlerin harika görünmesini sağlamakla sınırlı değildir. Diş hekimleri, hastanın hayalini kurduğu mükemmel gülüşe kavuşması için gerekli tüm adımları uygular.

Ağız Estetiği Öncesi Ortodonti Tedavileri

Öncelikle diş ve diş eti sorunlarının giderilmesi gerekir. Kişinin dişlerinin yamuk olması istediği gülüşün önündeki en önemli engel olabilir. Bu nedenle ilk aşamada ortodonti tedavisine ihtiyaç olup olmadığı değerlendirilir.

Günümüzde normal diş tellerine alternatif olarak özel olarak hazırlanan diş kalıpları da bulunur. Şeffaf kalıplar dişlerin şekillendirilmesine yardımcı olur. Ayrıca tellerin aksine daha kısa sürede ve estetik bir görünümle düzeltme işlemi de yapılır.

Ağız Estetiği Öncesi Diğer Ağız ve Diş Sorunlarının Giderilmesi

Dişlere uygulanacak porselen kaplama gibi işlemlerin öncesinde tüm sorunların giderilmesi gerekir. Diş hekimi estetik işlemlerin öncesinde ağız sağlığını tehdit eden sorunları ele alır. Çürük tedavisi, kanal tedavisi, diş implantı gibi uygulamalar, hastaların ağız sağlığını ideal düzeye getirmeyi sağlar. Daha sonraki aşamada ise diş beyazlatma veya diş eti estetiği gibi seçenekler devreye girer.

Gülüş Estetiği

Günümüzde ağız estetiği kapsamında en sık uygulanan yöntemler arasında gülüş estetiği yer alır. Gülüş estetiği işlemi, dişlerin özel porselen yapraklarla kaplanması içerir. Laminat adı verilen bu yapraklar istenilen diş boyutuna göre üretilir. Daha sonra bu yapraklar özel bir işlemle diş yüzeyine yapıştırılır.

Diş Beyazlatma

Bazı hastalarda dişler sıralı olsa da sarı bir görünüme sahip olabilir. Bu durumda porselen yapraklar yerine diş beyazlatma işlemi tercih edilir. Öncelikle diş taşları temizlenir. Daha sonra ise dişlere özel bir malzeme uygulanarak dişlerin daha beyaz görünmesi sağlanır.

Diş Eti Estetiği

Diş eti estetiği de en sık uygulanan ağız estetiği operasyonları arasında gelir. Bu işlemde diş etleri şekillendirilerek istenilen gülümsemenin elde edilmesi sağlanır. Dişler ve diş etleri doğru miktarda görünerek hastalara çekici bir gülümseme kazandırılır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Diş taşı temizliği nedir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp