Bebeklerde Ağız Kokusu Neden Olur? | Metco
0
0.00 
0
Bebeklerde Ağız Kokusu Neden Olur?

Bebekler, son derece hassas bireylerdir. Eğer sizler de bebeklerinizin bu hassasiyetini dikkate almak, temiz ve sağlıklı olmasını sağlamak istiyorsanız ağız kokusuna karşı çeşitli önlemler almalısınız. Bu sayede onun sağlığına da başarılı bir şekilde katkı sağlamış olursunuz.

Bir bebek anne sütü ile besleniyor ise o bebeğin ağzında bir koku oluşması neredeyse imkansızdır. Fakat bazı durumlar dahilinde bebeğin kendisine has olan kokusu değişebilir ve bu kokunun yerini kötü bir koku alabilir. Bu kapsamda bebeklerde ağız kokusu sorununa neden olan tüm etmenleri araştırabilir ve bu sorunları yok ederek yine sağlıklı ve güzel kokan bir ağız yapısına erişmesini sağlayabilirsiniz. Peki, ne gibi durumlardan kaynaklı bebeklerin ağzında koku oluşmaktadır? Gelin bunu beraber inceleyelim.

Bebeklerde Ağız Kokusu Nedenleri

Bebeklerde meydana gelen ağız kokusuna nelerin neden olduğu, günümüzde ebeveynler tarafından sıklıkla merak edilmekte ve sorulmaktadır. Bebeklerde görülen bu ağız kokusunun nedenleri, genel olarak yemek artıklarının ağız içerisinde kalması ve yetersiz bir ağız bakımının gerçekleştiriliyor olmasıdır. Bunların yanında çeşitli sağlık sorunları da ağız kokusunun oluşmasına neden olabilmektedir.

Çeşitli enfeksiyonlar ve pamukçuk da buna dahildir. Bebeklerin ağız kısmının büyük bir çoğunluğuna diş etlerine, dilinin üzerine, dil altına ve damaklara kadar yayılan ve büyük bir rahatsızlık hissettiren pamukçuk, ağız içerisinde bakterilerin de oluşmasına sebep olarak bebeğinizde büyük bir iştahsızlık görülmesine neden olur. Bu sebepten dolayı da bebeklerinize erken aylardan itibaren sürekli ağız bakımı uygulamalı ve ağız sağlığına dikkat etmelisiniz.

Bebeğinizin ağız kokusu yaşadığı zamanlarda diş çıkarma eylemi gözlemliyorsanız, bu aşamada biraz dikkatli olmalısınız. Bunun sebebi ise diş çıkaran bebeklerin ağızlarının son derece hassas oluşudur. Ağız kokusu için bakımları gerçekleştirirken diş çıkarma olayını unutmayın ve buna dikkat ederek bakımı gerçekleştirin.
Var olan ağız kokusunu gidermek istiyorsanız, pamukçuk gibi hastalıklarda temiz bir mendil kullanarak karbonatlı su ile ağzı temizleyebilirsiniz. Bunun haricinde, diğer sorunlar için de birçok çözüm yolu vardır ve hepsi düzenli olarak uygulandığı zaman görülen sorunların tamamı kısa sürede ortadan kalkar.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp