Bebeklerde Diş Temizliği Ne Zaman Yapılmalıdır? | MetcoDental
0
0.00 
0
Bebeklerde Diş Temizliği Ne Zaman Yapılmalıdır?

Bebeklerde Diş Temizliği Ne Zaman Yapılmalıdır?

Bebekler yeni doğduklarında diş etlerinde saklı 20 adet süt dişi bulunur. Çünkü bebeklerin dişleri anne karnındayken gelişir. Genellikle doğumdan sonraki 6-10 aylar arasında bebeklerin dişleri çıkar. Ama bazı bebekler 3 aylıkken de diş çıkarabilir. 3 yaşına gelen çocukların çoğunda süt dişlerinin tamamı çıkmış olur.

Süt Dişlerinin ve Diş Etlerinin Bakımı

Süt dişlerinin bakımına bebeğinizin ilk dişi çıkmadan önce başlayabilirsiniz. 3 aylık olduğunda bebeğinizin diş etlerini nemli ve temiz bir bez yardımıyla günde iki kez nazikçe silmeniz yeterli olacaktır. Bu hareketiniz, bebeğinizin dişleri çıktıktan sonra fırçalamaya alışmasına yardımcı olur. Bebeğinizin ilk dişi çıktığında nemli bir bez ile her dişin önünü ve arkasını silebilirsiniz. 2 yaş altı çocuklar için özel üretilen süper yumuşak diş fırçaları kullanılabilir. Fakat ilk 18 aylık dönemde fırçayı sadece su ile kullanmak gerekir. Tükürük kontrolü olmadığı için bu dönem içerisinde diş macunu kullanmak doğru değildir. Çünkü bebekler macunu yutabilir.

Bebeğin Dişleri Hangi Pozisyonda Temizlenir?

Dişlerini temizlemeye başlamadan önce bebeğinizin kendini güvende hissetmesini sağlamanız gerekir. Bebeğinizin ağzını görebileceğiniz bir pozisyonda başını kucağınıza alın. Bebeğiniz oturma ya da yatma pozisyonunda olabilir. Bir ayna karşısında kucağınıza oturtarak da bebeğinizin ağzını görebilirsiniz. Bebeğinizin çenesini ellerinizin arasına alın, başını size yaslasın, ağzını açın. Dişlerin önünü ve arkasını yumuşak, dairesel hareketlerle temizleyin. Her diş için aynı şeyi tekrarlamanız gerektiğini unutmayın.

Bebeğinizin dişini temizlerken şarkı söylemek, oyunlar oynamak gibi yöntemlerle bu eylemi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Ağzında diş fırçası varken yürümesine izin vermemelisiniz, çünkü bu durum güvenli değildir.

Dişler çıkar çıkmaz diş bakımına başlamak gerekir. Çünkü bakteriler bebeklerin de dişlerini çürütebilir. Ayrıca diş fırçalamak ömür boyu sürecek bir alışkanlıktır ve çocukların bu alışkanlığı erken yaşlarda kazanması önemlidir.

Bebeğiniz 18 aylıkken onu diş macunu ile tanıştırabilirsiniz. Çocuklar 6 yaşına gelene kadar, diş hekimi farklı bir uygulama tavsiye etmediği sürece çocuklara uygun florürlü diş macunu kullanılmalıdır.

İki dişin yan yana geldiği 2 yaş civarında diş ipi kullanmaya başlayabilirsiniz. İlk diş çıktıktan sonra bebeğinizi diş hekimine muayene ettirmeyi ise ihmal etmemelisiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp