Ağız Kokusu Oluşturabilecek Gıda Türleri | Metco Dental
0
0.00 
0
Ağız Kokusu Oluşturabilecek Gıda Türleri

Ağız kokusu, çoğu yetişkinin özgüvenini ve arkadaşlarıyla, meslektaşlarıyla ve aileleriyle sohbet etme veya etkileşim kurma biçimlerini etkileyen yaygın bir sorundur. Bazen ağız kokusu daha ciddi bir sağlık sorununun işareti olabilir.
Çoğu besin sağlıklı bir diyetin parçası olabilir ve çoğu yemeğe lezzet katabilir. Nefesiniz için mükemmel olan bir diyet, tat alma tomurcuklarınız için pek bir şey yapmayabilir.

Çay ve Kahve

Çay ve kahve hem ağzı kurutarak tükürüğü azaltır hem de kendi başlarına güçlü, kalıcı bir kokuya sahiptirler. Her ikisini de diyetinizden çıkarmak, ağız kokusu riskini azaltır. Sabah kahvenizi bir bardak su ile takip edin. Ağzınızı çalkalamaya ve aynı zamanda ağzınızın nem seviyesini yenilemeye yardımcı olun.

Sarımsak

Sarımsak, yemeklerin tadını daha iyi hale getirmek için çok şey yapar, körilere, makarna soslarına ve daha fazlasına lezzet derinliği katar ancak bir yandan ağız kokusunun bir nedenidir. Sarımsak kokusu uzun süre kalabilir ve bu nedenle içerdiği herhangi bir yemeği yedikten çok sonra nefesi etkileyebilir. Aslında sarımsak, kan dolaşımına girip akciğerlerden çıkabileceği ölçüde kalır, bu yüzden insanlar bazen yedikten günler sonra sarımsak tattıklarını hisseder.

Şeker

Şeker, kötü nefese neden olan bakteriler için mükemmel bir besindir. Ağız kokusuyla mücadele etmek isteyenler, ağzını nemli tutmanın bir yolu olarak genellikle sakız çiğnerler - bu yalnızca sakız şekersiz olduğunda işe yarar. Aksi takdirde yalnızca daha fazla bakteri oluşumuna zemin hazırlarsınız.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp