“Ağız kokusu nasıl geçer evde?” sorusuna yanıt arama noktasına geldiyseniz, öncelikle ağız hijyeniniz için neleri eksik yaptığınızı gözden geçirmenizde fayda var. Çünkü ağız kokusunun en yaygın nedeni, kötü diş hijyenidir. Yemeklerden sonra dişlerinizi fırçlalıyorsanız, günde en az bir kere diş ipi kullanıyorsanız, dilinizi fırçalıyorsanız, ağız gargarası kullanıyorsanız, varsa eğer takma dişlerinizi günde en az bir kere temizliyorsanız, ağız kuruluğunu gidermek için bol su içiyorsanız, beslenme düzeninizde ağız kokusuna neden olacak baharatları ve sarımsağı çok yoğun kullanmıyorsanız ve diş fırçanızı düzenli olarak değiştiriyorsanız; diş hijyenine dikkat ediyorsunuz demektir.
Bütün bu aldığınız önlemlere rağmen ağzınızın koktuğunu hissediyorsanız, evdeki olanaklarla pratik bir şekilde ağız kokusunu giderebilirsiniz. İşte “ağız kokusu nasıl geçer evde” sorunuza yanıt olabilecek bazı pratik çözümler:
1-Su için
Tükürük, ağzı temiz tutmaya yardımcı olur ve kötü kokulu bakterilerin gelişmesini engeller. Tükürük oluşturmak için bol su için.
2-Ilık tuzlu su ile gargara yapın
Tuzlu su ile gargara yapmak, ağız kokusunu durdurmak için doğal ve pratik bir yöntemdir. Bir bardak suya yarım çay kaşığı tuz koyarak her bir yudumu yaklaşık 30 saniye ağzınızda çevirin ve tükürün. Gerektiği kadar bu işlemi tekrar edin.
3- Karanfil çiğneyin
Nefesi anında tazalemek için karanfil çiğnemek etkili bir yöntemdir. Karanfil, bakterilerle savaşa da yardımcı olur.
4-Elma sirkeli su için
Soğan, sarımsak yemekten kaynaklı ağız kokusu yaşıyorsanız, bir bardak suya bol miktarda elma sirkesi ekleyerek gargara yapın. Sirke, kötü kokuları giderecektir.
5- Bazı meyve ve sebzeleri tüketebilirsiniz
Elma, havuç, kereviz doğal diş temizliği görevi gören besinlerdir ve kötü kokuya neden olan bakterilerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Portakal ise tükürük üretimini artırarak kötü kokuları uzaklaştırır.
6- Çay ağacı yağı kullanın
Diş macununa birkaç damla çay ağacı yağı damlatarak dişlerinizi fırçalayın, ya da birkaç damla çay ağacı yağını su ile karıştırarak ağzınızı çalkalayın.
7- Şekersiz sakız çiğneyin
Şekersiz sakız çiğnemek, tükürük üretimini artırarak ağzın temizlenmesine yardımcı olur.
Yukarıda saydığımız 7 madde, ağız kokusunu geçici olarak gidermeye yardımcı olur. Hijyen kurallarına uyduğunuz halde ve “ağız kokusu nasıl geçer evde” konusunda verilen tavsiyelere rağmen probleminiz devam ediyorsa, diş hekiminize danışmayı lütfen ihmal etmeyiniz.
Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.
Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.