Ağız Gargarası Neye İyi Gelir? | Metco Dental
0
0.00 
0
Ağız Gargarası Neye İyi Gelir?
Ağız Gargarası Neye İyi Gelir?

Günlük diş bakımı rutini; diş fırçalamak, diş ipi ile diş aralarını temizlemek ve ağız gargarası kullanmak ile tamamlanır. İhtiyaca yönelik seçilen ağız gargarası düzenli şekilde kullanıldığında, ağız ve diş sağlığında olumlu gelişmeler elde edilir ve gargara kullanmanın sonuçları zaman içinde görünür hale gelir.

Ağız gargarası, fırçalama ve diş ipi kullanımı sonrasında geride kalan kalıntılara ek temizlik sağlar. Sıvı olması sayesinde dişlerin etrafından ve arasından akarak ağzın daha iyi yıkanmasına yardımcı olur.

Ağız gargaraları farklı bileşenlerden oluşur. Genel ağız gargarası haricinde kişinin ihtiyacına göre özellikleri olan gargaralar da seçilebilir. Örneğin antibakteriyel gargaralar, bakterileri öldürerek dişlerdeki plakların azalmasını sağlar. Florür içeren gargaralar diş çürümesini engellemeye yardımcı olur. Eğer gargara anti enflamatuvar bileşenler içeriyorsa, dişteki ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.

Ağız gargarası kullanmanın faydalarını dört maddede toparlamak gerekirse:

1 - Diş ve diş aralarında etkili temizlik sağlar

Ağız gargarası diş ve diş aralarında fırçanın erişemediği alanların temizlenmesini sağlar. Bu alanlardaki yemek artıklarını uzaklaştırır. Diş fırçasının erişemediği, ya da düzgün fırçalamanın yapılamadığı alanlardaki bakteriler gargara sayesinde yok edilir. Böylece ağız sağlığı ile ilgili olası sorunlar aza indirgenmiş olur.

2 - Ağız gargarası, diş eti hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur

Düzenli ağız gargarası kullanımı, dişte plak oluşumunun azalmasını sağlar. Ayrıca dişlerde asitten kaynaklanan tahribatların önlenmesine de yardımcı olur. Ağız içindeki boşluklarda birikecek bakterilerin öldürülmesini sağlar. Bütün bunlar, zaman içinde meydana gelebilecek diş eti hastalıklarına karşı koruyucu faaliyetlerdir.

3 - Ağız gargarası, nefes kokusunu azaltır

Ağız gargarası kullanmanın en önemli faydası, kötü nefes kokusunu tazelemesidir. Soğan, sarımsak gibi keskin kokulu yiyeceklerden sonra ağzı gargara ile hızlıca çalkalamak, nefesin tazelenmesine yardımcı olan pratik bir çözümdür. Ağız gargarası, sadece var olan kokuyu tazelemekle kalmaz, ayrıca nefesin kötü kokmasına neden olan bakterileri öldürerek ekstra ferahlık sağlar.

4 - Dişlerin beyazlamasına yardımcı olur

İçeriğinde hidrojen peroksit gibi maddeler bulunan ağız gargaraları, dişleri beyazlatmaya yardımcı olur. Bu tip gargaraları düzenli kullanan kişilerin dişlerindeki lekeler, zaman içinde azalır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp