Artan Peri-İmplantitis Vakaları İçin Evo Lazer | Metco Dental
0
0.00 
0
Sert Ve Yumuşak Doku Uygulamaları İçin; EVO Lazer

Artan Peri-İmplantitis Vakaları İmplant Uygulamalarının Hızını Kesecek Mi?

İmplant cerrahisinin yaygın olarak kullanılmaya başlaması ile 1 dişini kaybeden hastanın köprü protez yaptırmak için 2 sağlam dişini daha kestirmek zorunluluğu ile karşı karşıya kalması gibi önemli bir sorunu ortadan kaldırdı.

Hem diş hekimlerinin hem de hastaların bu yöndeki tercihleri, implant konusundaki gelişmeleri hızlandırdı. Her tedavide olduğu gibi implant uygulamalarının da olası yan etkileri ve zaman içinde ortaya çıkan komplikasyonları vardır.

Peri-implantitis vakalarının yaygınlığı bugün implant uygulayan tüm diş hekimleri için kaygı verici bir durumdur. Peri-implant enflamasyonu implantı destekleyen kemik yapısında kayba ve cerahat oluşumuna sebep olmaktadır.

Bu, hasta için hayal kırıklığı yaratan bir teşhis sunar ve önemli bir karar gerektirir. İmplant devam ettirilmezse çıkartılmalıdır, ancak istikrarlı olduğunda, çoğu hasta implant destekli restorasyonun korunması için bir son nokta hedefiyle bir tedavi rejimini tercih eder. Tabii ki, implantın uzunluğu ve kemik kaybı derecesi bu kararı etkilemektedir.

Erken teşhis ve müdahale gereklidir ancak etkili bir tedavi konusunda duraksamalar mevcuttur. Üzerinde anlaşılmış konulardan bir tanesi Peri-implantitis tedavisinde cerrahi girişim sürecinde bakteri kolonileri ile kontemine olmuş implant yüzeyinin temizlenmesidir.

Temizlik işleminde Erbium: yttrium-aliminyum-garnet (Er: YAG) lazerinin kullanımı implantın deforme olmadan veya destekleyici kemiğe zarar vermeden mikrobiyal sızdırılmış oksit tabakasını kaldıracağını göstermektedir. Bu daha sonra yeni BIC (kemik implant bağı) oluşturmak için implantın temizlenmesini sağlar protezi desteklemeye devam eder.

Peri-İmplantitis Vakaları İçin İdeal Çözüm Morita EVO Lazer

Peri-İmplantitis Vakaları İçin Morita Evo Lazer

Kontrollü güç sayesinde lazerli tedavide nokta atışı

Diş hekimliğinde Lazer teknolojisi, geniş bir uygulama alanı bulmaktadır. Özellikle sert ve yumuşak doku uygulamalarında hem hekime hem de hastaya sağladığı kolaylıklar ve avantajlarla kliniklerde giderek daha fazla yer alan bir cihaz olmaktadır. 100 yıldan fazladır diş hekimlerinin tedavi esnasında kullandığı cihazları üreten Japon firması MORITA, lazer teknolojisini de güvenilir ve işlevsel bir hale getirmiştir.

Morita EVO Lazer birçok lazer teknolojisine oranla en az 2 kat daha fazla su absorbsiyon sağlayarak tedavi sürecini daha az güç harcayarak gerçekleştirir. Bundan dolayı ise doku üzerinde mikro çatlaklar ve karbonizasyon oluşumu gerçekleşmez. Uygulamada sadece hedef alınan bölgeye etki etmek ve tedaviyi en doğru şekilde sonuçlandırmak da hastayı rahatlatan bir etken olmaktadır.

Rahat Bir Tedavi ve Kolay Kullanım

Hastanın konforu da bir diş hekiminin en çok dikkat ettiği etkenlerden biridir. Soğutma oranı çok yüksek olan Evo Lazer ile tedavi yaparken hastalarınız ağrı ve yanma gibi rahatsızlık hissetmezler.  Uçlara gönderilmiş olan su, tamamen sterildir, tedavinin hijyen kalitesini artırır.  Ayrıca pratik bir cihaz olan EVO Lazeri kullanırken yapmanız gereken tek şey elektriğe bağlı şekilde çalıştırmaktır. Dışarıdan herhangi bir hava veya su bağlantısı gerektirmez çünkü cihaz içerisinde kompresör ve su soğutma sistemi de bulunur. Bu da size kolay bir kullanım sağlar. Uygulamanın gerçekleşeceği alanlara rahatlıkla taşınabilir, bu açıdan herhangi bir zorluk yaşamazsınız çünkü sadece fişe takmanız yeterli olacaktır.

Kusursuz Dizayn Edilmiş Uçlar

Cihaz içerisindeki hava ve su doğrudan uç kısma gönderilir. Hem güç direk olarak sadece uç kısımda odaklandığından hem de uçta çok iyi soğutma gerçekleştiğinden dolayı oldukça etkin bir kullanım sağlıyor. Cihazın birçok farklı tasarlanmış uç seçeneği bulunuyor. Her ucun farklı etki eden bir lazer atım profili vardır, tedavi sürecine göre kullanılan uçları değiştirebilirsiniz. Başlık kısmı kullanan kişiye göre kolaylıkla ayarlanabiliyor ve askı kısmı da güvenlikli bir şekilde ünite üzerinde bulunuyor.

Lazer cihazlarının en önemli özelliği ise uyguladığı güçtür. Güç yoğunluğu doğru ve kontrollü bir şekilde sağlandığı takdirde, uygulamalar çok daha güvenli bir şekilde gerçekleşir. Hekimlerin kolay kullanımı açısından en ince detayların dahi düşünüldüğü EVO Lazer, en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Özellikle peri-implantitis tedavisi gibi kemiği ısıtmadan çok hassas bir şekilde uygulama yapılması gereken durumlarda Evo Lazerin farkı ortaya çıkıyor.

Hastanızın tedavi süreci ve çalışma rahatlığı açısından yılların deneyimi ile tıbbi cihazların üretimini sağlayan Morita markasına güvenebilirsiniz.

Klinik Cihazları kategorisine geri dönebilir ya da Güvenli ve Kolay Endodonti Tedavisi hakkında bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp