İyi Bir Diş Ünitesinin Önemi | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
İyi Bir Diş Ünitesinin Önemi

Diş hekimi kliniğini ziyaret ederken pek çok insan özellikle diş ünitesi hakkında düşünmez. Bunun aksine, bir diş hekimi kesinlikle birçok nedenden dolayı kullanabilecekleri koltukları, sandalyeleri tüm detaylarıyla düşünür. Bir diş hekimi, işlerini etkili bir şekilde yapabilmelerini sağlamak için sadece doğru üniteye ihtiyaç duymaz, aynı zamanda hastalarının mümkün olduğu kadar rahat olduğundan emin olmak isterler. Çünkü rahat bir hasta aynı zamanda, sakin ve memnun bir hastadır.

İyi Bir Diş Ünitesi Neden Önemli?
İyi Bir Diş Ünitesi Neden Önemli?

Hasta ziyaretlerinin %95'inden fazlasını diş ünitesinde geçirdiğini biliyor muydunuz? Bazı ziyaretler diğerlerinden daha uzun olabilir. Bu, bir ziyaretin sorunsuz geçtiğini hissetmek için rahat bir diş koltuğunun hayati önem taşıdığı anlamına gelir. Kabul edelim, bazen diş hekimi hastanın orada bulunma nedenine bağlı olarak daha stresli olabilir. Rahatsız eden bir koltukta veya sandalyede on beş dakika bile geçirmek zorunda kalırsanız, bu randevunuzun daha stresli geçmesine neden olabilir. Haworth, bir dişçi sandalyesini 20 derece yatırmanın bile omurga üzerindeki baskıyı %40 oranında azaltabildiğini ve bunun karşılığında kişinin eskisi kadar gergin olmamasını ve stresi azalttığını belirtiyor. Tek bir ayarlama bile bu kadarını yapabiliyorsa, bir dişçi koltuğu seçilirken hastanın konforunun tüm faktörlerinin değerlendirildiğini ve dikkate alındığını hayal edin.

Bir kişi, stres, gerginlik, rahatsızlık vb. altında olmadığında her zaman en iyi şekilde çalışır. İyi bir diş ünitesi, bir diş ekibinin işini ne kadar iyi yapabileceği açısından da hayati önem taşır. Diş hekimleri, işte oldukları her gün dişçi koltuklarına yaslanarak saatler harcarlar. Koltuk, hastanın rahatı kadar onların konforunu ve kullanım kolaylığını da göz önünde bulundurmalıdır.

İyi bir diş ünitesi, bir diş kliniği ekibinin işlerini ellerinden gelen en iyi şekilde yapması için gerekli olabilecek herhangi bir yüksekliğe, açıya vb. uyacak şekilde yüksek düzeyde ayarlamalara sahip olacaktır. Bir işlem için birinin ağzına yarım saat bakmaya çalıştığınızı ve tüm bu süre boyunca çarpık ve rahatsız oturmak zorunda kaldığınızı hayal edebiliyor musunuz? Sınırlayıcı pozisyon nedeniyle mümkün olan en iyi işi yapmak zor olacaktır. Tüm bu durumlar göz önüne alındığında hekim taburesi veya hekim sandalyesi de uzun çalışmaya uygun, ergonomik ve konforlu olmalıdır. İyi bir diş ünitesi sistemi, diğer birçok sorunla birlikte bu sorunu da hafifletir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili dental cihaz ve dental malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp