Cerrahi Aspiratör Nedir? | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Cerrahi Aspiratör Nedir?

Genel olarak vakumlama yöntemi ile çalışan cerrahi aspiratörler, sıvı ya da partikül çekme işlevleri sayesinde hastane, ambulans ve klinik içerisinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Hasta bakım işlemlerine yardımcı olan bu cihazlar yüksek seviyede bir emiş gücüne sahip olmaktadır. Bu sebepten dolayı da ameliyatlar içerisinde ve kullanımı gerekli olan acil durumlarda anında tercih edilebilirler.

Cerrahi aspiratör modelleri, hastanelerin içerisinde genel olarak ameliyathanelerde ve acil durum ünitelerinde yer almaktadır. Bunun yanında, yoğun bakım üniteleri de yine cerrahi aspiratörlerin kullanıldığı alanlar arasında görülür. Hastaların sevkiyatını yapan ambulanslarda cerrahi aspiratörler için önemli bir yer olarak bilinmektedir.

Bu gibi alanlar içerisinde hastaya yapılacak olan müdahale kısa sürede gerçekleşir ve müdahale edilmesi gereken kişinin ağzına kaçan kanlar, mukuslar ve kusmuklar anında temizlenir. Bu sayede kişinin nefes alamama gibi durumlar yaşamadan hastaneye ulaştırılması sağlanır.

Yine hastane içerisinde de bu gibi işlevlerden dolayı tüm branş alanları içerisinde kullanılabilmektedir.
Günümüzde üretilmekte olan cerrahi aspiratörler, taşınabilir olma özelliğine de sahip olarak diş klinikleri içerisinde rahatlıkla erişilebilir konumdadır.

Bataryalı ya da bataryasız olarak ayrılan bu modeller, ağır olmamaları sayesinde araçlar içerisinde de taşınarak bataryasız olarak kullanılabilir. Bu kullanım imkanını veren ise araç adaptörleri ile bağlantı sağlanılabilmesidir.

Cerrahi aspiratör modelleri içerisinde farklı litrelere sahip olan aspirasyon toplama kavanozları yer almaktadır. Bu toplama kavanozları, malzeme olarak camdan ya da plastikten üretilir ve bu şekilde sektöre sunulur. Toplama kavanozlarının bazılarını tek kullanımlık olarak tercih edebilirken, bazılarını steril edilebilme özelliği sayesinde defalarca kez kullanabilirsiniz.

Bu da sizler için çok daha ekonomik bir yol olacaktır. Kullanımdan sonra sterilize ederek bir dahaki hastanız için hazır hale getirebilirsiniz.
Taşınabilir olarak kullanılan cerrahi aspiratör modelleri, genel olarak küçük bir kapasiteye sahip olan tek kavanozlar ile çalışmaktadır.

Operasyon sebebi ile tercih edilen cerrahi aspiratörlerde ise 10 litrelik ya da 5 litrelik kapasitede yer alan ve çift halinde kullanılan kavanozlar bulunur. Sizler de bu özelliklere dikkat ederek kendi kullanımınıza uygun olan cerrahi aspiratörleri tercih edebilirsiniz.

Dental alanda kullanılan cerrahi aspiratör de iki farklı tip olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan mobil olan modeller çoğunlukla tekerlekli bir taşıyıcı üzerine monte edilmiş olarak sunulur. İçinde boşaltılabilir toplama haznesi vardır. Önceden kurulmuş olan ve merkezi emiş boru tesisatı olmayan klinikler için bu tip mobil aspiratörler daha uygundur.

Tesisat döşeme, kablolama gibi ön hazırlık gerektirmediği için alınır alınmaz kullanıma hazır olan bu aspiratörlere en iyi örnek Ekom firmasının sunduğu Aspina model mobil cerrahi aspiratörlerdir.

Diş tedavisi sektöründe kullanılan bir diğer cerrahi aspiratör tipi ise merkezi sistem cerrahi aspiratörlerdir. Bu aspiratörler diş kliniğinde teknik bir odaya kurulur.

Kurulum öncesinde her diş ünitesinden aspiratöre emiş boruları ve sinyal kablosu döşenmesi gereklidir. Klinik kapasitesine göre bir diş ünitinden başlayıp 6 ünite kadar destekleyen cerrahi aspiratör cihazları vardır.

Daha fazla ünite olan büyük kliniklerde ise cerrahi aspiratörler modüler olarak birbirlerine entegre edilerek 30-40 hatta daha fazla diş ünite hizmet verecek merkezi vakum sistemleri kurulabilir.

Merkezi yaş tip cerrahi aspiratöre örnek olarak Metasys marka Hybrid serisi emiş cihazlarını gösterebiliriz. Klinik ihtiyacına uygun kapasitede Hybrid serisi bir aspiratör seçenekleri için Metco Dental ekibine danışabilirsiniz.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Endo Motor

25 October 2022
Previous Post
X
× WhatsApp