Kalp Ameliyatından Önce Diş Muayenesinin Önemi |Metco Dental
0
0.00 
0
Kalp Ameliyatından Önce Diş Muayenesine Neden Önemlidir?

Önümüzdeki bir iki ay içinde bir kalp ameliyatı olacaksınız ve bunun öncesinde diş doktorunuzu görmeniz söylendi. Bu neden gerekli?

Ameliyattan önce diş muayenesi, diş apsesi, diş enfeksiyonu veya diş eti (periodontal) hastalığını ekarte etmeye yardımcı olur. Diş enfeksiyonları, cerrahi alanlara yerleşebilecek ve komplikasyonlara neden olabilecek bakterilerin kan dolaşımına girmesine neden olabilir, bu sebeple diş muayenesi önem taşır. Çok çeşitli ameliyatlardan önce diş hekiminizden izin almanız gerekebilir, ancak kapak değiştirme gibi kalp prosedürlerinde özellikle önemlidir. Bunun yanı sıra eklem değiştirmeleri ve organ veya kök hücre naklinden önce diş muayenesi önemlidir.

Yakın tarihli bir çalışma, diş tedavisinin büyük kanser cerrahisinin komplikasyonlarını nasıl azaltabileceğini gösterdi. Araştırmacılar, baş, boyun, yemek borusu, mide, akciğer, karaciğer veya kolon ve rektum kanserleri nedeniyle ameliyat olan kişilerle ilgili verileri analiz ettikten sonra, diş hekimini önceden gören kişilerin ameliyattan sonra zatürre olma veya ameliyattan sonra ölme olasılıklarının daha düşük olduğunu keşfettiler.

İdeal olarak, herhangi bir diş uygulaması mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. Uzmanlar, diş uygulamalarının kalça veya diz protezi ameliyatından en az dört hafta önce yapılmasını şart koşar. Planlanmış bir elektif ameliyata çok yakın bir zamanda meydana gelen diş komplikasyonları ameliyatın gecikmesine neden olabilir.

Anestezi ile eşleştirilmiş diş tedavisi, özellikle kalp sağlığı kötü olanlar için risk oluşturabilir. Bazı araştırmalar, kalp ameliyatından önce diş çekimi olan kişilerin küçük ama önemli bir yüzdesinin inme, böbrek yetmezliği ve ölüm gibi büyük komplikasyonlar geliştirdiğini göstermiştir. Diş hekiminizle ve cerrahınızla, herhangi bir diş tedavisine duyulan ihtiyacın, sağlık seviyeniz ve ameliyatınızın zamanlaması üzerindeki risklere karşı ne kadar ağır olduğu hakkında konuşmanız büyük önem taşımaktadır.

Sağlık hizmeti merkezinden, ameliyattan sonra en az altı ay boyunca herhangi bir ek elektif diş tedavisi işini ertelemeniz önerilebilir. Diş tedavisi için acil bir ihtiyaç varsa, önleyici antibiyotik gerekip gerekmediğini doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp