Diş Hekimliğinde Bilim ve Teknoloji | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş Hekimliğinde Bilim ve Teknoloji

Diş hekimliği uygulamaları analogdan dijital bir dünyaya geçerken, teknolojiler doktorların hiç düşünmedikleri şekillerde bakım vermelerini sağlıyor. Doktorlar artık bir konik ışınlı bilgisayarlı tomografi (KIBT) ile intraoral tarama yapabilir ve bu bilgilerden yalnızca bir aljinat veya bir PVS materyalini değiştirmekten daha fazla fayda sağlayabilir. KIBT'den elde edilen veriler, geleneksel radyografiden daha fazlası için kullanılabilir. Tasarım ve planlamadan, kesin restorasyonlar oluşturmaya, provizyon planlamasına veya gülümsemeyi tasarlamaya kadar pek çok işlem diş hekimine yardımcı olmak için bir yazılım uygulamasına aktarılabilir. Bu verilerle doktorlar doğru bir teşhis koymanın ötesinde, kapsamlı bir tedavi planı oluşturabilir ve nihayetinde tüm bu dijital iş akışı boyunca üretime geçebilir ve öngörülebilir sonuçlar elde edebilir. Hekimler, diş pozisyonunun kemiğe göre tam olarak nerede olduğunu görebilir ve buna göre aksiyon alabilir.

Ağız içi (Intraoral) Tarama (AT), aşağıdakiler de dahil olmak üzere önemli avantajlar sunar:

  • Fiziksel kişiye olan ihtiyacı ortadan kaldırmak
  • Daha kolay bilgi aktarımı
  • Doktorun anında geri bildirim alabilmesi fırsatı

Diş hekimliğini bir adım daha ileri götüren doktorlar, üç boyutlu dental tomografiyi yalnızca veri toplamak için değil, aynı zamanda verileri kılavuzlu bir protokol aracılığıyla kullanmak için tercih eder. KIBT ve AT verilerini birleştirerek, doktor sadece kemiğin çalışılacağı hacimsel alanını değil, vücut pozisyonunu ve açıyı da belirleyebilir.

Doktor, bir gülümseme tasarımı oluşturmak için ağız içi tarayıcıdan gelen bilgileri dijitalleştirir.

Hastaya tam olarak nasıl görüneceğini gösterebilmek için motivasyonel bir maket yaratır.

Hasta maketi onaylar ve doktor maketi temel alarak tasarım yapar.

İmplantın öngörülebilir bir şekilde gireceğini bilerek, doktor, implantı en ideal duruma yerleştirebilir. Açılı vidalı kanal teknolojisi gibi gelişmiş restoratif seçenekleri dahil etme esnekliğine de sahiptir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp