Apeks Bulucu Neden Kullanılır? | Metco Dental
0
0.00 
0
apeks bulucu
Apeks Bulucu Neden Kullanılır?

Apeks Bulucu Neden Kullanılır?

Başarılı bir kök kanal tedavisi için kök uzunluğunu bilmek son derece önemlidir. Endodonti tedavilerinde kök uzunluğunun belirlenmesi için geleneksel olarak radyografi yöntemi kullanılır. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte yeni nesil elektronik apeks bulucu kullanımı da hızla yaygınlaşmıştır.

Elektronik Apeks Bulucu Nedir?

Kök kanal tedavisi sırasında kanallar temizlenir, şekillendirilir ve kök kanalı dolgusu yapılır. Bu işlemler sırasında “çalışma uzunluğu” boyunca hassas bir kontrol sağlamak gerekir. Endodontide “Çalışma Uzunluğu” tanımı dişin kuronal referans noktası ile kanal hazırlığı ve dolgusunun sonlandırıldığı bölge arasındaki uzunluk anlamına gelir. Elektronik apeks bulucular, çalışma uzunluğunu belirlemeye yarayan elektronik cihazlardır.

 

Mini Apeks Bulucular

Endodonti ürünleri arasında yüksek performansı ile öne çıkan mini apeks bulucular, kök kanallarını güvenilir ve mutlak bir hassasiyetle ölçer. Ele kolayca oturan kompakt tasarımı ve hafifliği ile oldukça pratik kullanım avantajları vardır. Çalışma sırasında hasta önlüğüne, tepsiye ya da herhangi uygun bir yere kolaylıkla yerleştirilebilirler.

  • Doğru Ölçüm

Endodonti uzmanlarının sıklıkla tercih ettiği Root ZX Mini Apeks Bulucu gibi modellerde oran tekniği kullanılır. Bu sayede ölçümün doğruluğu kan, diğer akıntılar, elektrolitler, musluk suyu gibi etkenlerin varlığı ya da yokluğundan etkilenmez. Çift frekanslı dalga ile çalışması sayesinde frekanslar birbirlerinin doğruluğunu onaylamış olur. Bu da sonucun güvenliği için önemlidir.

  • Renkli Geniş Ekran

Mini apeks bulucuların renkli ekranı ve yüksek kontrastlı görüntüsü, kolay okunmasını sağlar. Flaş çubuğunun ve hafıza çubuklarının konumları kanal ölçümü ve çalışma derinliği noktası için kolaylıkla ayarlanabilir.

Sıvı kristal ekran üzerinde kanal uzunluğu gösterge çubukları, ses seviyesi ve pil gücü göstergesi de yer alır.

  • Sıfırlama Ayarı Gerektirmez

Mini apeks bulucular ile her yeni kanalı ölçmeden önce cihazı sıfıra yakın bir konuma getirmeye gerek yoktur. Bu sayede cihaz her zaman kullanıma hazırdır.

  • Otomatik Kalibrasyon Yapar

Otomatik kalibrasyon özelliği sayesinde ölçüm sırasında kanalın içindeki sıcaklık, nem gibi değişikliklerin sonuca etkisi olmaz.

Mini apeks bulucular ile en karmaşık endodontik vakarda bile doğru sonuca pratik bir şekilde ulaşmak mümkündür.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp