Evde Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? | Metco Dental
0
0.00 
0
Evde Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma, sağlıklı ve diş etleri olan kişiler için idealdir. Dişlerinde sarı tonları olan kişiler en iyi yanıtı verir. Ancak bu kozmetik prosedür herkese tavsiye edilmez.

Beyazlatıcılar ve şeritler dahil olmak üzere birçok ev tipi beyazlatma kiti mevcuttur. Bunların ne kadar etkili olduğu, içerdikleri beyazlatıcı madde miktarına bağlıdır.

Diş beyazlatma karmaşık bir işlem olduğundan, tedaviye başlamadan önce daima diş hekiminizle görüşmenizi tavsiye ederiz.

Beyazlatıcı Diş Macunları

Tüm diş macunları, hafif aşındırıcılar içerdiğinden yüzey lekelerinin çıkarılmasına yardımcı olur. Bazı beyazlatıcı diş macunları, ek leke çıkarma etkinliği sağlayan cilalama veya kimyasal maddeler içerir. Beyazlatıcı diş macunları yalnızca yüzey lekelerinin çıkarılmasına yardımcı olabilir ve ağartıcı içermez; Profesyonel beyazlatma ürünleri, dişin derinliklerinde rengi açmaya yardımcı olan karbamid peroksit veya hidrojen peroksit içerir. Beyazlatıcı diş macunları, dişin rengini yaklaşık bir gölge kadar açabilir. Bunun aksine, diş hekiminizin ofisinde uygulanan reçeteli güç beyazlatma dişlerinizi üç ila sekiz ton daha açık hale getirebilir.

Reçetesiz Beyazlatıcı Şeritler ve Jeller

Beyazlatma jelleri, küçük bir fırça ile direkt olarak dişlerinizin yüzeyine uygulanan şeffaf, peroksit bazlı jellerdir. Talimatlar, peroksitin gücüne bağlı olarak değişir. Ürün üzerindeki talimatlar dikkatlice okunur ve uygulanır. İlk sonuçlar birkaç gün içinde görülür ve nihai sonuçlar yaklaşık dört ay süreyle alınır.

Beyazlatma şeritleri, peroksit bazlı bir beyazlatma jeli ile kaplanmış çok ince, neredeyse görünmez şeritlerdir. Şeritler etiket üzerindeki talimatlara göre uygulanmalıdır. İlk sonuçlar birkaç gün içinde görülür ve nihai sonuçlar yaklaşık dört ay süreyle korunur.

Beyazlatıcı Durulamalar

Mevcut en yeni beyazlatma ürünleri arasında beyazlatma durulamaları bulunmaktadır. Çoğu gargarada olduğu gibi nefesi ferahlatır ve diş plağı ve diş eti hastalığının azalmasına yardımcı olur. Ancak bu ürünler, bazılarında dişleri beyazlatan hidrojen peroksit gibi bileşenler de içerir.

Diş Plağı

Diş hekiminiz size beyazlatma solüsyonunun plağa nasıl ve ne kadar süreyle yerleştirileceği konusunda talimatlar verecektir. Kendi evinizde daha yavaş bir hızda beyazlamayla daha rahat hissediyor olsanız da yine de bir diş hekiminin rehberliğinde bu tercih edilen bir seçenek olabilir. Bu beyazlatma işlemi birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Diş beyazlatma nedir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp