Estetik Diş Nedir? -
0
0.00 
0
Estetik Diş Nedir?

Estetik diş, en basit sözcük tanımıyla hizalanmış, şekil bozuklukları giderilmiş, yapısı iyileştirilmiş, rengi ve şekli güzelleştirilmiş diştir. Dişlerin görünümünü güzelleştirmek için yapılan tedavilere de genel olarak “Estetik Diş Tedavileri” adı verilir.

Günümüzde estetik diş tedavilerine olan talep oldukça yoğundur. Estetik diş tedavilerindeki temel amaç dişlerin hem fonksiyonunu hem de estetiğini iyileştirmektir. Bu sayede kişiler sağlıklı ve güzel dişlere kavuşarak aynı zamanda daha özgüvenli bir gülümsemeye de sahip olabilirler.

Estetik diş çözümleri farklı tedaviler içerir.

Diş Eti Kaldırma

Gülme sırasında diş etlerinin görünmemesi için diş eti çizgisinin yükseltilip şekillendirilmesi işlemidir. Simetrik bir gülümseme için diş eti dokusu ve alttaki kemikler yeniden şekillendirilir.

Hollywood Gülümsemesi

Hollywood yıldızlarının pırıl pırıl dişleri ile sempatik gülüşlerini yakalamak için diş eti ve gülme efektini içeren bir dizi tedavi uygulanır.

Ortodonti Tedavileri

Çarpık, hizasız dişler için yapılacak ortodontik tedaviler, estetik diş tasarımında oldukça önemlidir. Dişler, tutucular veya teller yardımıyla düzleştirilir. Bu sayede dişler çok daha düzgün ve güzel bir görünüme kavuşabilir.

Diş Beyazlatma

Lekeli ve sararmış dişlere uygulanan diş beyazlatma tedavileri, estetik diş tasarımı için yaygın olarak kullanılır. Dişlerin daha güzel ve sağlıklı görünmesi için özel jeller veya mavi ışıklar kullanılarak yapılan işlemlerdir. Böylece dişlere doğal beyazlık kazandırılır.

Diş Şekillendirme ve Kaplama

Kenarları pürüzlü, boyut ve şekilleri düzensiz ya da kırılmış dişler, gülüş estetiğini olumsuz etkiler. Günümüzde diş şekillendirme tekniği ile bu sorunları ortadan kaldırmak mümkündür. Porselen gibi malzemelerle yapılan kaplamalar, estetik diş görünüm için sıklıkla tercih edilir.

Estetik Diş Tedavileri Ne Zaman Yapılmalıdır?

Dişler arasında geniş aralıklar varsa, dişler asimetrikse, dişlerde kırılma ve aşınmalar oluşmuşsa, dişlerde leke ve sararmalar varsa, düzensiz diş eti çizgisi varsa, düş yüzeyleri çok kısaysa, estetik diş tedavileri uygulanabilir.

Estetik diş tedavilerinin sonuç vermesi için öncelikle ağzın sağlıklı olması gerekir. Herhangi bir diş sağlığı sorunu olduğunda öncelikle bu sorun giderilmeli, sonrasında estetik diş işlemleri uygulanmalıdır.

Estetik Diş Tedavilerinin Faydaları

Estetik diş tedavisi sonucunda kişilerin gülüş estetiği iyileşir. Bu sayede kişilerin özgüveni artar, sosyal ilişkileri gelişir. Yapılan işlemler kişinin genel sağlığına olumlu katkı sunar.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp