Diş Kökü İltihabı Hakkındaki Genel Bilgiler | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş Kökü İltihabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Dişlerimiz değerlidir. Vücudumuzun diğer bölümlerine çok benzerler ve kolayca değiştirilemezler. Tüm çiğneme, ısırma veya öğütme işlemlerinden aldıkları zorlanma ile ilgilenilmezse yıpranırlar. Onlara bakmak, günde üç kez veya her yemekten sonra fırçalamak anlamına gelir. Düzenli olarak diş ipi kullanmak da oldukça faydalıdır. Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmek ve dişlerinize zarar verebilecek yiyeceklerden uzak durmak alabileceğiniz önlemlerin başında gelir. Kanal tedavisi duyduysanız veya denediyseniz, kök enfeksiyonunun ciddi bir sorun olduğunu bilirsiniz. Acı verici ve çok rahatsız edicidir. Bakteriler dişinizin kök kısmına yerleştiğinde ettiğinde bir kök enfeksiyonu meydana gelir. Bunlar dişinizin merkezine girer ve içindeki pulpa dokusuna saldırır. Ardından normal bir diş ağrısı olarak kabul edemeyeceğiniz bir his yaşamaya başlarsınız. Sonunda, kök enfeksiyonunun daha ciddi bir vakaya dönüştüğünü gösteren bir apse oluşur. Herhangi bir apse görmüyorsanız ancak ağrınız devam ediyorsa, diş hekimine randevu alıp ziyaret etmek gerekir. Hekiminiz muhtemelen kanal tedavisi önerilebilir. Birçok kişi bunun acı verici bir süreç olduğunu düşünse de aslında öyle değildir. Diş hekimleri hastalarına anestezi verir ve kişi neredeyse hiç acı hissetmez. Aletlerin hareketini ve baskısını hissedebilirsiniz ama anestezi geçene kadar herhangi bir acı olmaz. İyileşme dönemi, ağrının bir buz paketinin hafifletebileceği bir miktar şişlikle birlikte geldiği duruma benzer. Kanal tedavisi sırasında diş cerrahı veya endodontist dişinizin ortasından bir delik açar. Daha sonra hasarlı yüzeyi zımparalamak ve köke erişim sağlamak için bir kanal eğesi alır. Açılış yapıldıktan sonra, tüm irin ve enfekte dokuyu emmek için özel bir aspiratör kullanır. Daha sonra bakterilerin tekrar köke girmesini önleyecek ve dişi güçlendirecek sertleştirici bir malzeme olan güta perka ile kapatır. Bu süreçlerde diş kökü kanalının uzunluğunu belirlemek için kök ucu bulucu (apeks bulucu) adı verilen bir ölçüm aleti kullanır. Kanal derinliğini tespit ettikten sonra diş kökünün içini temizlemek için endodontik mikromotor adı verilen bir tür döner alet kullanır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp