Diş Fırçalama Hakkında Merak Edilenler | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş Fırçalama Hakkında Merak Edilenler

Dişlerinizi ve ağzınızı sağlıklı tutmaya yardımcı olmak için dişlerinizi günde iki kez yaklaşık 2 dakika boyunca florürlü diş macunu ile fırçalayın.

Plak, düzgün fırçalamadığınız takdirde dişlerinizi kaplayan bir bakteri tabakasıdır. Diş eti hastalıklarına ve diş çürümesine neden olur.

Diş fırçalama plak oluşumunu durdurur. Tüm dişlerinizin her yüzeyini fırçaladığınızdan emin olmalısınız.

Peki, dişlerinizi ne zaman fırçalamalısınız?

Gece yatmadan önce ve her sabah dişlerinizi yaklaşık 2 dakika boyunca fırçalamalısınız.

Diş hekiminiz, sizin diş sağlığınıza ve ihtiyaçlarınıza göre size daha fazla tavsiye verebilir.

Diş Fırçalamanın Önemi
Diş Fırçalamanın Önemi

Elektrikli mi yoksa manuel diş fırçası mı kullanmalıyım?

Elektrikli veya manuel diş fırçası kullanmanız fark etmez. Tüm dişlerinizin tüm yüzeylerini fırçaladığınız ve florürlü diş macunu kullandığınız sürece ikisi de eşit derecede iyidir. Ancak bazı insanlar dişlerini elektrikli diş fırçasıyla iyice temizlemeyi daha kolay bulur.

Diş fırçasında nelere dikkat etmeliyim?

Çoğu yetişkin için, küçük başlı ve kısa yuvarlak uçlu kıllardan oluşan kompakt bir diş fırçası iyidir. Orta veya yumuşak kıllar çoğu insan için en iyisidir.

Diş fırçalamak için elektrikli fırça kullanıyorsanız, döner başlıklı bir fırça, manuel diş fırçasından daha iyi sonuç verebilir.

Ancak dişlerinizi günde en az iki kez iyice temizlediğinizden emin olmak, kullandığınız fırça türünden daha önemlidir. Şüpheniz varsa, diş hekiminize danışabilirsiniz.

Ne tür diş macunu kullanmalıyım?

Doğru konsantrasyonda florür içeren bir diş macunu kullanmak önemlidir. Her markanın ne kadar florür içerdiğini öğrenmek için ambalajı kontrol edin.

Yetişkinler, en az 1.350 ppm florür içeren bir diş macunu kullanmalıdır.

Çocukların özel çocuk diş macunu kullanmasına gerek yoktur. 1.350-1.500 ppm florür içerdiği sürece her yaştan çocuk aile diş macunu kullanabilir. Diş çürüğü olmayan 6 yaş ve altı çocuklar, daha düşük mukavemetli bir çocuk diş macunu kullanabilir, ancak en az 1.000 ppm florür içerdiğinden emin olun.

3-6 yaş arası çocuklar bezelye büyüklüğünde diş macunu kullanmalıdır. Çocukların tüpten diş macunu yalamadığından veya yemediğinden emin olun.

Diş hekiminiz, ihtiyaç duymanız halinde size veya çocuğunuza daha yüksek konsantrasyonda florür içeren bir diş macunu kullanmanızı tavsiye edebilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili dental cihaz ve dental malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp