Diş Hekimliğinde Lazer Kullanımı | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Diş Hekimliğinde Lazer Kullanımı

Bu modern çağda, tıp dünyasında daha önce mümkün olandan daha fazla hassasiyete izin veren sürekli yenilikler yapılmaktadır. Böyle bir yenilik, diş hekimliğinde diş hekiminin hastanın kesici dişleri üzerinde çalışırken titiz etkinlik yeteneğini artıran lazerlerin kullanılmasıdır. Lazer kullanımı, genellikle diş randevusuna gitmekten korkanlar için iyi bir seçenek olabilir, çünkü lazerlerin kullanılması, dişleri çevreleyen dokuya verilen hasarı en aza indirmeye yardımcı olabilir ve hastaya daha az ağrı verir.

Evo Lazer Erbium YAG Lazer Cihazı
Evo Lazer Erbium YAG Lazer Cihazı

İnsanlar lazerleri düşündüklerinde, akla gelen ilk düşünce, genellikle önünde görünen her şeyi muhteşem bir ışık parlamasıyla yok eden fütüristik bir alet olduğudur. Ancak dental lazerler sanıldığı gibi bizzat lazer ışığı ile kesim yapan cihazlar değildir. Lazer ışığını sadece dokudaki su moleküllerini patlatmak ve kontrollü kesi oluşturmak için kullanan cihazlardır. Bu lazerler aslında ağzınızdaki sorunları ortadan kaldırmakla beraber tamamen güvenlidirler ve günümüzde film ve televizyonda tasavvur edilen her şeyden çok daha küçük, hassas ve çeşitliliktedirler.

Diş hekimliğinde kullanılan iki farklı lazer türü vardır: sert doku ve yumuşak doku lazerleri. Sert doku lazeri, dişlerde bulunan kalsiyum fosfat tarafından yüksek oranda emilebilen bir dalga boyunu kullanır. Bu da onun inci beyazlarınızın sert malzemesini hassas bir şekilde kesmesine ve kompozit yapıştırma ve diğer işler için dişleri şekillendirmek üzere diş yapısının küçük miktarlarını kaldırmasını sağlar. Yumuşak doku lazerleri, diş etlerinizdeki su ve hemoglobin tarafından daha kolay emilen bir dalga boyu kullanır. Bu da onu bakterileri ve diğer benzer hassas işlemleri öldürmek için mükemmel bir araç haline getirir. Aynı zamanda diş eti çizgilerinin yeniden şekillendirilmesinde de kullanılır ve diş hekiminin lazeri kullanarak size her zaman hayal ettiğiniz mükemmel gülümsemeyi vermesini sağlar.

Lazer kullanımı ile ilişkili birçok fayda vardır. Sadece ağızda ameliyat için daha kesin bir yöntem olmakla kalmaz, aynı zamanda işlem sırasında daha az ağrı riski taşır ve anestezi kullanımını mutlak bir zorunluluktan ziyade bir seçenek haline getirir. Ayrıca kanın daha iyi pıhtılaşmasına yardımcı olarak, bazı durumlarda dikiş ihtiyacını ortadan kaldırarak ve iyileşme yolunun kısa olmasını sağlayarak çevre dokuya verilen zararı en aza indirir. Son olarak, lazerler prosedür devam ederken bakterileri öldürmeye yardımcı olur ve gelecekte enfeksiyonların ve diğer sorunların önlenmesine yardımcı olur.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp