Diş Beyazlatmanın Faydaları Nelerdir? | MetcoDental
0
0.00 
0
Diş Beyazlatmanın Faydaları Nelerdir?

Bembeyaz dişleri ortaya çıkaran bir gülücüğü kim istemez? Hangimiz dişlerimizdeki lekelerden veya sarı görüntüden rahatsız olmuyoruz? Doğal yapısından kaynaklı veya kullanılan ilaçlar, asitli içecekler, sigara, çay gibi maddelerden dolayı zamanla sararan dişlerimiz yüzünden özgüven kaybı yaşadığımız anlar olmuyor mu? Peki ne yapmak lazım?

Beyaz dişlere kavuşmak günümüzde hiç de zor değil. Çünkü gelişmiş pek çok yöntem sayesinde profesyonel ellere kendimizi teslim ederek bembeyaz gülüşe sahip olabiliriz. Nasıl mı? Elbette profesyonel diş beyazlatma tekniklerinden faydalanarak. Örneğin diş beyazlatıcı ışık, günümüzün en popüler yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Profesyonel Diş Beyazlatma

Günümüzde kozmetik diş hekimliği olarak adlandırılan hizmetlerin başında diş beyazlatma geliyor. Led diş beyazlatıcı ışık yönteminde öncelikle dişlere özel bir jel uygulanıyor. Led cihazından gelen özel ışık sayesinde bu jeldeki ağartma maddesi etkin hale geliyor. Burada ışığın görevi, beyazlatıcı maddenin reaksiyonunu hızlandırmak, yani katalizör görevini üstlenmek oluyor. 10 ila 30 dakika arasında işlem tamamlanmış oluyor. Peki bu yöntemin faydaları nelerdir, kısaca özetlemek gerekirse:

  1. Çoğu kişi için dişçi koltuğunda geçirilen uzun saatlere katlanmak kolay olmuyor. İşlem ne kadar kısa sürerse o kadar mutlu oluyoruz. Beyaz dişlere sahip olmak için LED yöntemi bu konuda oldukça cazip bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü koltukta geçirilen tedavi kısa sürüyor. Bütün işlem klinikte gerçekleşiyor ve evde herhangi bir uygulama yapmaya gerek kalmıyor.
  2. Led yöntemi ile tek bir seansta beyazlatılan dişlerde bile eskiye nazaran fark edilir bir iyileşme sağlanıyor.
  3. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki, beyazlayan dişler sayesinde insanlar sadece güzel bir gülüşe kavuşmuyor, aynı zamanda ruh halleri de iyileşiyor ve böylece yaşam kalitelerinde artış sağlanıyor.
  4. Yöntemin diş hekimleri tarafından uygulanması sayesinde doku yanıkları ya da sinirlere zarar verilmesi gibi riskler de doğal olarak minimuma indirgenmiş oluyor.

Diş beyazlatma işlemi sonrasında çay, kahve gibi koyu renkli yiyecek ve içeceklerden sonra ağzımızı çalkalamak, koyu renkli sıvıları pipetle içmek, kaliteli bir macun ile düzenli diş fırçalamak, düzenli diş muayenesine gitmek, tütün ürünleri kullanmamak gibi alışkanlıklar edinerek, dişlerimizin beyazlığını uzun süre korumamız mümkün olabiliyor.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp