0.00 
0
Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi evde veya klinik ortamda gerçekleşebilecek şekilde ikiye ayrılır.

  1. Evde Diş Beyazlatma (Homebleaching)
  2. Klinik Ortamında Bir Saat İçinde Gerçekleştirilen Beyazlatma (Powerbleaching)

Evde Diş Beyazlatma (Homebleaching)

Kimyasal diş beyazlatma da diyebiliriz. Ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir. Ortalama 5-7 günde istenen beyazlama sağlanır. Plastik ağızlıkların günde 4-8 saat takılması gereklidir. Ancak bu diş beyazlatma uygulaması kimyasal olduğundan diş yapısına, mineye biraz da olsa olumsuz yansıyabileceği unutulmamalıdır.

Beyazlatıcı diş macunları, durulamalar, şerit ve jeller kullanılarak da evde diş beyazlatma işlemi gerçekleştirilebilir. Jeller satışı yapıldığı mağazalarda birçok kimyasal ürün ile beraberde satılabildiğinden bu tarz ürünler diş hekimlerinin tavsiyesi üzerine alınmalı ve yine diş hekimi gözlemiyle kullanılmalıdır.

Klinik Ortamında Bir Saat İçinde Gerçekleştirilen Beyazlatma (Powerbleaching)

Muayenehanede bir diş hekimi tarafından yapılan diş beyazlatma, en iyi ve en güvenli sonuçları almanın en etkili yoludur. Ağız ve diş etleri korunur ve diş hekimi ağartma maddesinin konsantrasyonunu özelleştirebilir. Ayrıca, diş hekimi herhangi bir diş hassasiyetini veya tedaviden kaynaklanabilecek diğer sorunları yönetebilir. Dişler sadece bir saat içinde 10 tona kadar beyazlatılabilir. Beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan kısa sürede diş rengini açabilen en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir. Powerbleaching, uygulanan yönteme göre ikiye ayrılır, bunlar fototermal ve fotokimyasaldır.

  • Fototermal Diş Beyazlatma
    Bu yöntemde yine özel olarak kullanılan diş beyazlatma jelinden bir miktar kullanılır. Ayrıca bu yöntem de kimyasal diş beyazlatma yönteminden farklı olarak, yüksek enerji sağlayan led ışınları kullanılmaktadır.
  • Fotokimyasal Diş Beyazlatma
    Bu yöntemde daha önceki yöntemlerdeki gibi kullanılan diş jeli, bu aşamada mavi ışık yayan UV lamba veya yeşil ışık olan bir KTP lazeri ile kullanılmaktadır. Bu yöntemde diğerlerinden farklı olarak kullanılan ışık kaynağının da beyazlatıcı bir etkide olmasıdır. Bu uygulama diğer iki yönteme oranla diş üzerinde daha derinlemesine etki etmektedir. Bu uygulama ile kullanılabilen UV ışını çok dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Çünkü, bu ışın ağızda çeşitli yanıklara yol açabilmektedir. Bu yüzden bu ışın ile yapılan çalışmalar çok dikkatli bir şekilde yürütülmelidir. KTP ışını ile yapılan beyazlatma yöntemlerinde yanma riskleri daha azdır. Ve diğer faydalı tarafı da yapılan çalışmalarda kullanılan ışının diş minesine etkisinin olmadığının kanıtlanmış olmasıdır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Evde diş beyazlatma nasıl yapılır?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X