Dijital Diş Hekimliğinin Faydaları - Metco Dental
0
0.00 
0
Dijital Diş Hekimliğinin Faydaları

Günümüzde hayatın her alanında dijitalleşmenin ve yeni teknolojilerin izlerini görmek mümkün. Diş hekimliği alanı da bu yeni süreçlerden etkileniyor. Dijital diş hekimliği, ileri görüntüleme yöntemleri ve yenilikçi yaklaşımları sayesinde diş ve ağız tedavilerini daha da kolay hale getiriyor.

Dijital Intraoral Tarayıcılar

Dijital intraoral tarayıcılar, tedavi planlama aşamasında sıklıkla kullanılan cihazlar arasında yer alıyor. Bu cihazlar sayesinde herhangi bir müdahale yapmadan önce müdahale edilmesi planlanan bölgenin detaylı bir görüntüsü elde ediliyor. Aynı zamanda daha yüksek görüntü kalitesi ve daha doğru bir görüntüleme de elde etmek mümkün oluyor. Tüm detayların görüntülenmesi sayesinde ortaya çıkabilecek tüm hatalar en aza indiriliyor.

Diş Hekimliğinde CAD – CAM

CAD – CAM teknolojileri olarak da bilinen bilgisayar yardımcı tasarım ve üretim, dijital diş hekimliği uygulamalarında sıklıkla kullanılıyor. Dental tarayıcılar sayesinde ağzın detaylı bir görüntüsü bilgisayara aktarılıyor. Daha sonra diş hekimleri bilgisayarda bulunan bu görüntü üzerinde çalışabiliyor. 3 boyutlu teknikler sayesinde gerçeğe oldukça yakın görüntüler elde etmek mümkün.

Dental Hacim Tomografisi

DVT (dental volumetrik tomografi) olarak da bilinen dental hacim tomografisi muayene edilecek alanın 3 boyutlu kesit görüntüsünü sunuyor. Normal bir röntgen filmine göre daha detaylı görseller sunan bu yöntem, dişin tüm açılardan görüntülenmesine imkan tanıyor. Aynı zamanda kist, apse, çene kemiği hacim kaybı gibi sorunlar da bu tomografi sayesinde belirlenebiliyor. Böylelikle gerekli tedavi planı herhangi bir hataya yer bırakmayacak şekilde oluşturuluyor.

Dijital Anestezi

Diş ve ağız tedavilerinde en zorlu süreçlerden bir tanesi anestezi olarak sayılabilir. Günümüzde dijital anestezi sayesinde ağrısız ve acısız anestezi uygulamak mümkün hale geliyor. Özel bir jel şeklinde uygulanan bu yöntem, özellikle iğne korkusu olan hastalar için iyi bir alternatif sunuyor. Kişinin acı eşiğine göre ayarlanan dijital anestezi, kişiselleştirilmiş bir diş hekimliği deneyimi sunuyor.

Dijital Diş Hekimliği ile Gülüş Tasarımı

Dijital diş hekimliği alanında karşımıza en sık çıkan uygulama ise gülüş tasarımı olarak sayılabilir. Hastanın dişleri bilgisayar ortamında aktarılarak en uygun gülüş tasarlanıyor. Kozmetik sorunlara hızlı bir çözüm sunan gülüş tasarımı, teknolojiden aldığı güçle kişiye özel ve benzersiz sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp