Diş Hekimleri İçin En Önemli Unsur; Sterilizasyon | METCO Dental
0
0.00 
0
Diş Hekimleri İçin En Önemli Unsur; Sterilizasyon

Diş Hekimleri İçin En Önemli Unsur; Sterilizasyon

Temizliğin ve hijyenin tıp dünyasındaki yeri hayati önem taşır. Bir hastanın enfeksiyon kapması, ayrı hastaların mikroplarının cihazlar yoluyla birbirine geçmesi gibi durumlar, hasta sağlığı için risklidir. Diş hekimlerinin bu konuda daha steril çalışabilmeleri için sterilizasyon gereçlerine ihtiyaçları olur. Sterilizasyon gereçlerinin hacmi ve işlevleri de değişiklik gösterir. Otoklav, dezenfeksiyon cihazı ve tamamlayıcı ürünler için dünyanın bir numaralı markası olarak gösterilen ve diş hekimleri tarafından da tercih edilen Melag Markası'nın, birçok sterilizasyon cihazı ve ürünü Metco Dental yoluyla sizlere ulaşıyor.

Dental Sterilizasyon İçin İdeal Çözüm

Dental Sterilizasyon İçin İdeal Çözüm

Melag Markasına Ait Otoklav Seçenekleri;

  • Vacuklav 44B+
  • Vacuklav 31 B+
  • Vacuklav 24 B/L+
  • Vacuklav 23B+
  • Melaquick 12+
  • Cliniclave 45
  • Cliniclave 45 M
  • Cliniclave 45 D
  • Cliniclave 45 MD

Otoklav Nedir?

Doktorların ve diş hekimlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan otoklav, özellikle hastane, poliklinik ve laboratuvarlarda sterilizasyonu sağlamak adına kullanılır. Sağlık sektöründe kullanılan cihazlar ve malzemeler daima steril olarak bulundurulmalıdır. Otoklav, tüm mikropları basınç altında olan su buharının sağlamış olduğu yüksek ısı sayesinde öldürür. Bu sayede tıbbi malzemeler steril ve güvenli olur.

Otoklav kazanı kapalı bir hazdenir ve buraya püskürtülen buhar basıncı yükseldikçe tıpkı bir düdüklü tencerinin içinde olduğu gibi buharın sıcaklığı suyun kaynama seviyesinin çok daha üzerine çıkar. 2 atmosfer basınç altında buhar ısısı 134 derecelere ulaşmaktadır. Sonrasında bu buharın çok iyi vakumlanarak boşaltılması ve tekrar kazana gönderilmesi suretiyle enstrumanların en ufak oluklarına ve gözeneklerine kadar sıcak buharın nüfus etmesi sağlanır. İşte bu noktada teknoloji farkı devreye girer, buharın her tarafa eşit dağıtılması için havanın çok iyi vakumlanması gereklidir. Tüm kazan içinde ısı ve buhar eşitlendiğinde ise belli bir süre sabit ısıda beklenilmesi gerekir. Bu yüzden güçlü bir vakum pompası, bağımsız bir buhar jeneratörü, hatasız ölçüm yapan basınç ve ısı sensörleri iyi bir otoklavda bulunması gereken unsurlardır.  Otoklavdaki sterilizasyon programları gerekli tüm işlemleri otomatik olarak yapar ve bu sayede bir diş hekimi olarak tedavilerinizi daha sağlıklı ve sorunsuz halledebilirsiniz. Bir hastanın mikrobu bir diğer kişiye geçtiğinde çok büyük komplikasyonlar doğurabilir. Bu açıdan hacmi ve işlevi ile sizin için yeterli olacak bir otoklavı tercih etmeniz ve kliniğinizdeki hijyen protokolünün bir bileşeni haline getirmeniz tavsiye edilir.

Sterizilasyon'da Bir Dünya Markası Melag;

Tecrübe ve birikim ile 60 yıldır bu sektörün öncüsü olan Melag, Alman kökenli bir markadır. Alman teknolojisi ve disiplini ile üretilen ürünlerin her biri diş hekimleri tarafından deneyimlenmiş ve onaylanmıştır. Ülkemizde ve dünyamızda bulunan diş hekimlerinin birçoğu gözü kapalı olarak Melag markasına güveniyor. Daha sorunsuz ve uzun süre kullanılabilir bir cihaz arıyorsanız Melag markasının sterilizasyon ürünlerine mutlaka göz atmalısınız.

Yıllardır diş hekimlerine ulaştırdığımız sterilizasyon ekipmanlarının tümü dayanıklılık testinden geçirilmiştir. Melag markası, dental otoklav cihazlarının her birini Alman titizliği ile test ediyor ve son aşamaya sorunsuz bir şekilde getiriyor. Hastanın güvenliği ve sağlığı için yılların tecrübesine güvenin. Özellikle cerrahi müdahalelerde iyi bir otoklav, müdahalelerinizi daha sağlıklı hale getirecektir.

Dental Sterilizasyon kategorimize geri dönebilir ya da İmplant hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

İmplant Nedir?

28 September 2017
Previous Post
X
× WhatsApp