Mikro Motor Neden Önemlidir? | Metco Blog
0
0.00 
0
Mikro Motor Neden Önemlidir?

Mikromotorlar, dental alanlarda tercih edilen ve sıklıkla kullanılan cihazlardandır. Endodonti alanı üzerinde çalışılırken ve çeşitli işlemleri gerçekleştirirken kullanılan el ekipmanlarının pratik olması ve rahatlıkla kullanılabiliyor olması çok önemlidir.

Bu sebepten dolayı da günümüzde birçok ülkede mikromotor cihazları üretilmekte olup büyük bir öneme sahiptir. Özellikle de Avrupa ve Asya ülkeleri bu çalışma alanlarına örnek olan ülkelerdir.

Farklı modellere ve çeşitlere sahip olan mikromotorlar, havalı ve elektrikli olarak 2 tipten oluşur. Bu tipleri ve neden önemli olduklarını şu şekilde açıklayabiliriz:

• Havalı Mikromotor Modelleri

Kesme ve dönme işlemleri için tercih edilen bu havalı mikromotorlar, tamamen hava enerjisi yardımı ile çalışır. Bakım ve onarım işlemleri gibi birçok açıdan kolaylık sağlayan bu cihaz, yıllardır kullanılıyor olması sebebi ile de sektör içerisinde büyük bir güvene sahiptir.

Cihaz olarak hafif bir yapıya sahip olan havalı mikromotorlar, tedavi işlemleri sırasında sağlamış oldukları işlevler sebebi ile büyük bir öneme sahiptir. Bu alanlar içerisinde tercih edilenler daha hızlı bir çalışma kapasitesi sunar ve güvenilir yapısı sayesinde hastaların zarar görmesinin önüne geçer.

Bu gibi nitelikleri sayesinde kullanım oranı üzerinde de artışlar yaşanan havalı mikromotorlar, gün geçtikçe daha da çok geliştirilerek sektör içerisinde yer edinmektedir. Yeni nesil havalı mikromotorlarda havanın gücü değiştirilerek devir kontrolü yapılabilmekte, rotasyon saat yöne veya tersi olarak ayarlanabilmektedir.

• Elektrikli Mikromotor Modelleri

Elektrikli mikromotor modelleri, sabit bir hız ile çalışabilme özelliğine sahiptir. Bunun yanında sunmuş olduğu preparasyonlarda yüksek oranlı esneklik yapısı sayesinde çok daha avantajlı bir yapı olarak endodonti iş alanları içerisinde hekimlere kolaylık sağlamaktadır.

Elektrikli mikromotorlar, çalışma esnasında sessiz bir yapıya sahip olarak hastaları rahatsız edici bir ortam yaratmazlar. Bununla beraber titreşim hissiyatı da yaratmadıkları için hastaların panik olmamaları hedeflenir. Bu gibi özellikler sayesinde hastaların korkmadan dental işlemlerini yaptırabilmeleri ve tedavi süreçleri sonrasında memnun bir şekilde ayrılmaları sağlanmış olur.

Teknolojik gelişmeler sonrasında üretilen ve yeni sistemler ile modernize edilen mikromotorlar, çok daha güvenilir ve hasta memnuniyeti odaklı çalışması sebebi ile büyük bir öneme sahip olmaktadır.

Yapılan işlemler sırasında bu mikromotorlar tercih edilerek çok daha kısa sürede tedavi işlemlerinin bitmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle kanal tedavisi için tork kontrollü ve kendinden apeks buluculu endodontik mikromotorlar son zamanlarda hekimlerin çok büyük yardımcısı olmuştur.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Diş Röntgen Cihazı

26 November 2022
Next Post
X
× WhatsApp