Dental Ünit Seçiminde 4 Belirleyici Faktör | Metco Dental
0
0.00 
0
Dental Ünit Seçiminde 4 Belirleyici Faktör | Metco Dental

Dental Ünit Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 4 Önemli Faktör

İhtiyaçlarınızı uygun bir dental ünit satın almak, üzerinize tam oturan bir takım elbise almak gibidir. Tarzınıza uygun, emsallerinden farklı, kaliteli, dayanıklı, şık ve ödediğiniz rakama değen bir takım elbise bulmak için zaman ayırmanız gerekir. Ancak tüm bu özelliklere haiz, üstünüze tam oturan bir takım elbise bulduğunuzda “harcadığım zamana değdi dersiniz”. Tıpkı dental ünitler gibi…

İlk bakışta bir diş üniti almak kolaydır. Birkaç tavsiye, ufak bir araştırma yeterli gibi görünür. Ancak diş hekimleri için bir dental ünit çok şey ifade eder. Söz gelimi hastalarınızın kliniğinize girdiğinde fark ettikleri ilk şey genellikle diş ünitinizdir. Gün içerisinde bir diş hekiminin en çok zaman geçirdiği ekipman diş ünitidir. Hasta konforunu belirleyen en temel etmen dental ünittir. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Peki, bu kadar önemli bir yatırım yaparken en çok dikkat etmemiz gereken unsurlar nelerdir?

Dental Ünit Ergonomisi

Ergonomi bir diş ünitinde en önemli unsurlardan biridir; ünitin güvenli bir şekilde işinizi yapmanıza izin vermesi hayati önem arz eder. Normal olarak seçtiğiniz dişçi koltuğu ile, hastaya kolayca erişmeniz, kolayca manevra yapabilmeniz ve kalıcı bir rahatlık sağlamak için zahmetsiz bir ayarlama yapabilmeniz gerekir. Bu nedenle, tepsilerin mesafesine, manevra kabiliyetine, sandalyenin yüksekliğine, uzatılabilir kollar gibi en küçük ayrıntılara bile yakından bakmalısınız. Bu unsurlar heyecan verici olmayabilir, ancak uzun vadeli fiziksel sağlığınızı korumak için gereklidir. Hasta açısından bakıldığında döşemenin kalitesi ve konforu endodonti ve implant tedavileri gibi prosedürleri uzun tedavilerde fark yaratır!

Dental Ünit İşlevselliği

Hastanın ihtiyaçlarına göre ayarlanabilen bir baş desteği, koltuk ve sırtlığın senkronize hareket etmesi ve kullanılabilecek kolay ayak pedalları dahil olmak üzere optimum verim elde etmek adına gerekli olan bir dizi fonksiyon vardır. Hayatınızı kolaylaştıracak bir dental ünit arıyorsanız, her enstrümanın çalışma parametrelerini kişisel tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza göre saklamanıza olanak sağlayacak bir dokunmatik ekran  kontrol paneli de istek listesinde yer almalıdır. Ritter diş ünitleri gibi uzman tedavi ayarlarının programlanabileceği gelişmiş yazılımlar ile donatılmış markaları araştırın; En son teknolojiye sahip kaliteli bir dental ünit edinmeye çalışın

Dental Ünitlerde Hijyen

Hijyen konusunda hayal kırıklığına uğramayın! Gereksinimleriniz ergonomi ve işlevsellik olabilir, ancak hastalarınızın sağlığı herşeyden önce gelir. Hijyen tedavinin merkezidir; yılda 2,000 saat harcadığınız ekipmanların temiz ve tehlikeli patojenlerden arınmış olması çok önemlidir. Hem hastalarınzı hem de sizleri korumak için, etkili bir şekilde temizlenebilir, zamanla aşınmayacak, kaliteli, dikişsiz döşemeli bir diş ünitesi aradığınızdan emin olun. Aparatları çıkartılıp otoklav sürecine girebilen dental ünitler de iyi bir seçim olabilir.

Güvenilir İş Ortağı

Satın almaya karar verdiğiniz dental ünit, aradığınız tüm kriterlere cevap verse bile dikkat etmeniz gereken çok önemli bir husus daha vardır: Markanın ve dağıtıcı firmanın güvenirliği. Söz gelimi Metco Dental Türkiye Diş Hekimliği sektöründe yer alan kurumsallaşmış ve sektörü birçok yenilikle tanıştırmış güçlü bir firmadır; 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye, diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzeme temin eder, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek verir. Üstelik dental klinik, görüntüleme, sterilizasyon, endodonti cihazları ve sarf malzemeleri için Dünya'nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar.

Örneğin dental ünitleriyle de çok tercih edilen Morita, dijital panoramik ve volumetrik tomografi cihazlarının yanısıra apeks ölçer ve endodontik mikromotorların da mucididir. Öte yanda Alman Ritter 1887 yılında Dünyanın ilk dental ünitlerinden birini üretmiştir.  Günümüzdeki tüm modern diş ünitlerinin temeli Ritter’in buluşlarına dayanmaktadır.

Bir dental ünit satın alırken seçtiğiniz marka ve şirketin kalite ve güvenilirlik açısından kanıtlanmış bir sicili olması da çok önemlidir. Orta ve uzun vadede daha fazla maliyete katlanmamak için müşteri hizmetleri geçmişi, teknik desteği ve parça tedariki anlamında standartları yüksek firmalarla çalışmanızı tavsiye ederiz.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp