RVG Kalitesini Hangi Unsurlar Belirler? | Metco Dental
0
0.00 
0
Bir RVG’nin Kalitesini Belirleyen Unsurlar Nelerdir?

Bir RVG'nin Kalitesini Belirleyen Unsurlar Nelerdir?

RVG ler kapalı birer kutu gibidir. Genellikle dikdötgen şeklinde bir sensör ve devamındaki bir USB kablosundan oluşan bu ürünlerin hepsinin dış görünüşleri birbirine benzer (bazı modellerde data kutusu da olabilir). Peki bizler iyi ve kaliteli bir RVG yi nasıl ayırt edeceğiz? Ne gibi kriterleri değerlendireceğiz bunu biraz inceleyelim.

İyi bir RVG yi oluşturan iki temel unsur vardır:

1-Sensör Kalitesi
       2-Yazılım İşlevselliği

Sensör kalitesinin en önemli belirleyici unsuru sensörü kimin ürettiğidir. Sensör üretimi çok yüksek teknoloji gerektiren ve hassas bir iştir, bu yüzden üretici firmanın bu konudaki deneyimi çok önemlidir. Bu konuda yüksek teknoloji endüstrisine hizmet veren firmalar ve onların sensörleri tercih edilmelidir. Sensörün dış aksamının sağlamlığı, kablosunda kullanılan koruyucu kılıf gibi hususlar da önemlidir.  Yazılım ise kullandığınız sensörün adeta vitrinidir, ürünün hayata geçmiş halidir, onun sonuçlarını gösteren bir unsurdur. Bu bakımdan kullanılan yazılım da gerek görüntü filtreleri, gerek hasta takibi gibi diğer yardımcı modulleri ile sizlerin işini kolaylaştıracak nitelikte olmalıdır.

Mediadent Hamamatsu Rvg İçin Bu Kalite Unsurlarının Değerlendirilmesi

Sensör Kalitesi:
Meidadent RVG'lerinde dünyanın en büyük sensör üreticilerinden Japon HAMAMATSU sensörleri kullanmaktadır. Radyoloji cihazları üreticisi Morita'nın da çalıştığı Hamamatsu firması sensör konusunda uzmanlaşmıştır ve birçok sektöre yönelik üretim yapan bir firmadır.

Aralarında optik endüstrisi, fotografi endüstrisi, lazer teknolojisi, yarı iletken sensörlü yüksek teknoloji cihazları, elektron tüpü endüstrisi gibi farklı branşlarda üretim yapan dünya devi şirketlerin ana tedarikçisi HAMAMATSU'dur. Hamamatsu sensörleri üstün görüntüsü, sağlamlığı ve kalitesiyle bir sensörden beklenen her şeyi fazlasıyla sunmaktadır. Özellike yeni nesil CMOS HAMAMATSU sensörler kutusuz yapısı ile pratik, hızlı ve esnek kablosu ile sağlam yapıdadır. Yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi, otomatik tetikleme gibi unsurlar da ayrıca önemlidir.

Yazılım İşlevselliği:
Hamamatsu sensörler hele bir de MEDIADENT yazılımı ile birleşince ortaya çıkan sonuç kullanımı kolay ve görüntü kalitesi yüksek bir RVG cihazıdır.

Mediadent Hamamatsu Rvg
Mediadent Hamamatsu Rvg

MEDIADENT yazılımı iki modülden oluşur:
-MEDIADENT Data
-MEDIADENT Görüntüleme Programı

Mediadent Data: Bir hasta takip ve arşivleme programıdır. Buraya hastanızın irtibat bilgilerini, tedavi tarihini, demografik bilgilerini, sosyal güvenlik numaralarını, teşhis notlarını, bakan doktorun bilgilerini ve daha birçok veriyi yazıp kaydedebilir, hatta hastanızın resmini dahi ekleyebilirsiniz. İstenilen bilgiye göre sorgulama yaparak hasta kayıtlarına kolayca ulaşabilir buradan da Mediadent görüntüleme programına bağlanarak hastanın çekilen görüntülerini inceleyebilirsiniz.

Mediadent Görüntüleme Yazılımı: Görüntüyü çeken, kaydeden ve istenildiğinde açılıp incelenmesini sağlayan bir programdır. Türkçe menüsü ve ikonlarla donatılmış son derece anlaşılır arayüzü sayesinde çok kolay kullanılır. Program içinde ölçme, görüntü kontrast ve ışık ayarlama, büyütme, kesme, ters çevirme gibi birçok görsel fonksiyon vardır. Görüntüyü kesinleştirebilir, koyultup açabilir, bir kısmını kesebilir ve ayar değiştirdikten sonra farklı olarak kaydedebilirsiniz.

Network versiyonu vardır. Bu tercih edildiğinde programı kliniğinizde bulunan tüm bilgisayarlara kurabilir ve ağ üzerinden tek bir merkezdeki aynı veri tabanına ulaşabilirsiniz. Böylelikle bir yerde çekilen röntgen aynı anda diğer bir bilgisayardan da açılabilir. Network versiyonu ile özellikle çoklu kliniklerdeki verimlilik artmaktadır.

Mediadent modüler bir yazılımdır ve yükseltmeye (upgrade edilmeye) uygundur. İhtiyaç duyduğunuz taktirde kozmetik programı, implant modülü, DFO ortodontik ölçüm programı modüllerini ayrı ayrı ekleyebilirsiniz. Özellikle zengin implant kütüphanesi içeren implant modülü planlamalarda oldukça yardımcıdır.

Mediadent farklı amaçlar için kullanılabilir. Program ile intra oral kamera görüntülerini saklayabilir, vidoaları oynatabilir ve hatta uygun kod yüklendiği taktirde panoramik röntgen gibi başka cihazlardan gelen görüntüleri de tek bir merkezde saklayabilirsiniz. Böylelikle her cihaz için farklı bir program açma zorluğundan kurutulmuş olursunuz.

Özetle: Hamamatsu RVG cihazları, gerek sensör kalitesi, gerekse programının fonsksiyonları sayesinde diş klinikleri için ideal bir görüntülüme çözümüdür.

Dental Görüntüleme kategorimize geri dönebilir ya da Bir RVG’nin Kalitesini Belirleyen Unsurlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp