Süt Dişlerine Kanal Tedavisi Yapılır mı?
0
0.00 
0
Süt Dişlerine Kanal Tedavisi Yapılır mı?

Süt dişleri, çocukların ağız yapısını geliştirdiği ve onların beslenmesinde önemli bir rol oynadığı için oldukça önem sahibi olan dişlerdir. Fakat bazı durumlarda süt dişlerinde çürükler meydana gelebilir ve bu çürüklerin zamanında tedavi edilmemesi durumunda daha ciddi sorunlara yol açabilir. Çürüklerin ilerlemesi durumunda süt dişlerine kanal tedavisi yapılması gerekmektedir. Bu yazımızda süt dişlerine kanal tedavisi yapılıp yapılmayacağı hakkında sizlere detaylı bir bilgi vereceğiz.

Süt dişlerinde çürükler meydana geldiği zaman, çürüklerin ilerlememesi ve dişin korunabilmesi için dolgu işlemi yapılabilir. Ancak çürüklerin ilerlemesi durumunda süt dişlerine kanal tedavisi yapılması istenebilir. Kanal tedavisi, dişin merkezi kısmında bulunan kanalın temizlenmesi, sterilizasyonu ve doldurulması işlemidir.

Süt dişlerinde kanal tedavisi, süt dişlerinin kalıcı dişlerden farklı bir yapıya sahip olması nedeniyle daha zor bir işlemdir. Süt dişleri daha küçük ve daha ince olduğundan, kanal tedavisi işlemi de daha zorlu olabilmektedir. Bunun yanında, süt dişlerinin ömrü kısıtlı olduğu için bazı diş hekimleri süt dişlerine kanal tedavisi yapmanın gereksiz olduğunu düşünmektedir.

Fakat süt dişlerinde çürüklerin ilerlemesi durumunda, süt dişlerinin erken kaybedilmesi, diş çıkarma sürecinde yaşanabilecek sorunlar veya dişlerin yer değiştirmesi gibi problemlere neden olabilir. Bu nedenle de süt dişlerine kanal tedavisi yapılması, çocukların ağız sağlığı açısından önemlidir.

Süt dişlerine kanal tedavisi işlemi, özenle ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. İşlem sırasında çocuklar genellikle uyuşturulur ve işlem sırasında ağrı hissetmezler. İşlem sonrasında, diş hekimi dişin üzerine dolgu yaparak dişin korunmasını sağlar. Kanal tedavisi yapılan süt dişi, normal dişler gibi kullanılabilir ve düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.

Bu bilgiler ışığında kısaca şunları söyleyebiliriz; Süt dişlerinde çürüklerin ilerlemesi durumunda, süt dişlerine kanal tedavisi yapılması mümkündür. Ancak bu işlem çocukların ağız sağlığı açısından önemli olduğu kadar, işlemin doğru yapılması da önem arz eder. Ebeveynlerin çocuklarının ağız sağlığına özen göstermeleri, düzenli olarak diş hekimine götürmeleri ve dişlerinin kontrol edilmesini sağlamaları önemlidir. Bunun yanında, çocukların diş fırçalama alışkanlıklarını erken yaşlarda kazanmaları da süt dişlerinin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp