Dişlerim İçin Ne Sıklıkla Diş İpi Kullanmalıyım?| Blog
0
0.00 
0
Dişlerim İçin Ne Sıklıkla Diş İpi Kullanmalıyım?

Diş ipleri ağız bakımı ve sağlığı için olmazsa olmaz ürünlerden biridir. Diş fırçası tek başına kullanıldığında yaklaşık olarak %40 oranında bir temizlik sağlar ve %60 gibi büyük bir oran temizlenmemiş olur. Diş fırçası ince ve detay kısımlara erişemez. %60’lık kalan kısmı ise yalnızca diş ipi temizleyebilir. Günde en az 1 kez diş ipi kullanmak gerekir. Bu şekilde ağız ve diş sağlığı korunmuş, oluşabilecek çürükler ve kötü ağız kokusu önlenmiş olur.

Diş iplerinin yaygın olarak üretilen 2 çeşidi vardır. Bunlar şu şekildedir:

  • PTFE Diş İpleri
  •  Naylon Diş İpleri

PTFE diş ipleri kullanımı en yaygın olan diş ipleridir. Naylon diş ipleri ise aromalıdır ve çeşitli esanslarla güçlendirilir. Dolayısıyla kullanıcıya farklı koku ve alternatifler sunmasından ötürü sıklıkla tercih edilir. Ancak naylon iplerin sürtünme kat sayısı olarak düşük seviyede olduğundan sık dişlerde aşınma ve kopma oranı yüksektir. Dolayısıyla sık diş yapısına sahip olan kişilerin PTFE kullanması daha verimli ve sağlıklı olacaktır.

Diş ipleri tasarımına göreyse 2 çeşide ayrılır. Bunlar şu şekildedir:

  •  Kürdanlı Diş İpleri
  •  Rulo Diş İpleri

Teknoloji ve tüketim farklılıklarından ötürü ağız temizleme işlemini kolaylaştıran diğer ürünlerden biri olan kürdanlı diş iplerinin kullanımı daha pratik ve hızlıdır. Kullanımları rulo diş iplerine kıyasla daha kolaydır. Ancak kürdan kısmı ağız sağlığı ve diş eti hassasiyeti için daha dikkatli kullanılmalıdır.

Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Diş ipi kullanımı kişinin kullanım şekline ve ağız yapısına göre değişkenlik gösterir. Diş ipi yaklaşık olarak 35 ila 40 cm arasında koparılabilir. Diş ipi orta parmaklar arasına alınır ve başparmak yardımıyla gerdirilerek iki diş arasına yerleştirilir. Dişlerin arasında aşağı ve yukarı, içeri ve dışarı hareket ettirilerek gezdirilir. Bu işlemde dikkat edilmesi gereken nokta diş ipiyle diş etlerinin dip kısmına inilmesi gerektiğidir çünkü dişlerin sağında ve solunda sağlıklı birleşik olmayan diş etleri bulunur.

Diş İpi Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Diş ipi 6 ila 7 yaş aralığında yani dişlerimizin oturmaya başladığı dönemlerde günde 1 defa olacak şekilde kullanılmaya başlanmalıdır. Dişleri fırçalanamadan önce kullanılan diş ipi ağızda kalıp sonradan oluşacak pisliklerin fırça yardımıyla atılmasını sağlar. Diş ipi kullanımı sonrası fırçalama işlemi yaklaşık olarak 3 dakika sürmelidir. Bu şekilde diş temizliği sağlıklı bir şekilde sonlanmış olur.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Otoklav Nedir?

20 October 2022
Next Post
X
× WhatsApp