Diş Implantları Nedir? | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Diş Implantları Nedir?

Diş implantı çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek olması için yapılan yapay diş kökleridir. Titanyumdan yapılmış kemiğe gömülü vida benzeri bir yapıda olan diş implantları, kemik osseointegrasyon olarak bilinen doğal bir süreç yoluyla implantla birleşir. Geleneksel implantlar hastanın çene kemiğine yerleştirilir. Ancak üst çenede ciddi kemik kaybı olan hastalar zigomatik implantlar kullanabilir. Zigomatik implantlar, geleneksel implantlardan daha uzundur ve kemik içine yerleştirilir.

İnsanlar Neden Diş Implantlarına İhtiyaç Duyar?

  1. Eksik dişlerin yerine konması: İnsanlar birçok nedenden dolayı diş kaybı yaşarlar. Bu nedenlerden bazıları çürüme, dişeti hastalığı, anodontia, ilaçlar, kemoterapi veya yaralanmalar olabilir. Diş kaybı yaşayan pek çok kişi, kayıp veya çürüyen dişlerini, diş implantları ile değiştirmeyi tercih ediyor.
    Çeşitli yiyecekleri çiğneyebilmek, besinleri tüketmek için diş implantı gereklidir. Protezler orijinal ısırma gücünün yalnızca %25’ini sağlarken, diş implantları genellikle iyileşme döneminden sonra ısırma gücünün %80 ila %100’ünü geri kazandırır.
  2. Çene kemiğinin yapısını güçlendirmek için: Bir diş kaybolduğunda, altındaki çene kemiğinin bütünlüğü bozulur. Daha sonra komşu dişler yavaşça kaymaya başlar. Bu aynı zamanda çene kemiğinin kademeli olarak bozulmasına neden olur ve bu da yüz deformasyonuna neden olur. Kaybedilen bir diş implant ile değiştirildiğinde ise çene bütünlüğü korunur.

Tam Ağız Diş Implantı İşlemi Ne Kadar Sürer?

Genellikle işlem bir gün boyunca sürer. Implant prosedürü gerçekleşmeden önce, diş hekiminiz implantların yerleştirilmesi için yeterli çene kemiğinin mevcut olduğundan emin olmalıdır. Kemik grefti gibi özel teknikler gerekiyorsa, bu süreci 3 ay veya 2 yıla kadar geciktirebilir. Çene kemiğinin yeterince yoğun ve kalın olduğu onaylandıktan sonra implantlar yerleştirilebilir ve protez dişler implantlara tutturulabilir. Bu genellikle 2 günlük bir süreç içerir.

Bir günde yeni bir gülüş verilebilse de daha sonra kemik bütünleşme sürecinin (implantlarla kemiğin kaynaşmasının doğal süreci) olgunlaşması için yaklaşık 6 aylık bir süreye ihtiyaç vardır.

Dental Implant Ameliyatı Ağrılı mıdır?

Lokal anestezi altında uyuşturulduğunuz için diş implantı işlemi sırasında ağrı hissetmezsiniz. İşlemin sonunda, diş hekiminiz ağrınızı önleyebilecek bir ağrı kesici ilaç ile destek verebilir.

Diş Implantlarından Ne Kadar Sonra Normal Şekilde Yiyebilirim?

Bir diş implantı kullanıcısı, yaklaşık 6 aylık iyileşmeden sonra normal bir yeme düzenine dönebilir. 6 ay sonra titanyum implantlar çene kemiğine uygun şekilde kaynatılmalı ve doğal dişin gücü ile kullanıma hazır hale getirilmelidir.

Dental İmplantlar Ne Kadar Başarılı?

Implantlar genel olarak %98 oranında başarı gösterir. Bu da gerçek dişlerinizden ayırt edilemez olduğu anlamına gelir. Dental İmplantlar, kullanılan materyallere, diş hekimi deneyimine, implant yerleştirme yerine ve bakıma bağlı olarak başarı oranı açısından değişiklik gösterir. Ancak tecrübeli diş hekimleri tarafından yerleştirilen ve en kaliteli malzemelerle inşa edilen implantlar bir ömür boyu dayanır. Dental implant prosedürü, diş hekimliğindeki en güvenli ve en öngörülebilir prosedürlerden biridir.

Implantlar nadiren başarısız olur, ancak yetersiz bakım veya yüze kazara alınan bir darbe uygun iyileşmeyi bozabilir.

Diş Implantları Ne Kadar Dayanır?

Diş implantları, kronlardan, parsiyellerden veya diğer yaygın diş işlemlerinden çok farklıdır. Titanyum implantlar ve zirkonyum dişler, ömür boyu dayanacak ve doğal dişler kadar dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır.

Dental İmplantlar Gerçek Dişler Kadar Güçlü Müdür?

Zirkonyum veya titanyum ile yapılan diş implantları, sağlıklı doğal dişler kadar güçlü olacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak, daha ucuz malzemeler kullanılarak oluşturulan implantlar, bir ömür boyu kullanımı tam olarak garanti edemez.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, başta Morita görüntüleme cihazları olmak üzere Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: newteethnow.com/what-are-dental-implants/

"Diş röntgeni nedir? Kaç çeşit diş röntgeni çekilir?” yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Zirkonyum Nedir?

25 September 2020
Next Post
X
× WhatsApp