Dental Implantların Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
0
0.00 
0
Dental Implantların Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Bir dişi kaybetmek, hiç kuşkusuz kötü bir deneyimdir. Ancak diş implantları bu tatsız deneyimi tersine çevirmenize yardımcı olabilir. Diş implantları görünüm, dayanıklılık ve bakım kolaylığı açısından tereddütsüz birçok avantaja sahiptir.

Peki, implant sizin için de doğru bir tercih mi? Diş implantlarının artıları ve eksileri hakkında aradığınız her şeyi aşağıda özetliyoruz.

Bir dişinizi kaybettiğinizde yemek yemek, konuşmak ve hatta gülümsemek gibi en sıradan günlük aktiviteler bile rahatsız edici olabilir. Diş kaybı, ruh halinizi ve kendinize olan güveninizi etkileyebilir hatta tedavi edilmezse uzun vadede kalıcı hasarlara yol açabilir.

Bu nedenle, eksik dişleri mümkün olan en kısa sürede tedavi etmek ve değiştirmek önem arz eder. Diş implantları da diş kaybından rahatsız olanlar için en iyi seçeneklerden bir tanesidir.

Tabi ki tedaviye başlamadan önce, implantların sizin için doğru seçim olduğundan emin olmak istersiniz. İşte karar vermenize yardımcı olacak diş implantlarının avantajları ve dezavantajları.

Diş Implantlarının Avantajları Nelerdir?

Kalıcı: Bir diş implantı başarıyla yerleştirildikten sonra, tıpkı doğal bir diş gibi kullanılabilir. İmplant, dişlerin geri kalanıyla uyum sağlar ve uzun ömürlüdür.

Doğal görünüm ve zahmetsiz bakım: Diş implantları gerçek diş görünümündedir. Aslında, implantınız takıldıktan sonra, implantlı dişiniz ile gerçek dişleriniz arasındaki farkı göremezsiniz. Doğal görünümün yanı sıra, implantlar gerçek dişlerinizden farklı hissettirmez.

Bakım açısından düzenli diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak yeterlidir. Implantlı dişler çürümez ama çevresindeki dişler hala bakteri saldırılarına karşı savunmasızdır. Etrafındaki diş etlerini ve dişleri sağlıklı tutmak ve çene kemiği enfeksiyonunu önlemek için implantı temiz tutmak önem arz eder.

Kolay değişim: Dental implantların en iyi özelliklerinden biri, destek (kök), dayanak (konektör) ve restorasyon (kron) olmak üzere üç ayrı parçadan oluşmasıdır: Bu parçalardan, herhangi biri başarısız olursa tamamen yeni bir implant takmak yerine implantın bir parçası değiştirilir. Taç, doğal bir dişin sertliğini taklit eder ve bu nedenle, doğal dişleriniz gibi zarar görebilir. Dolayısıyla en sık değiştirilen kısımdır.

Çene kemiğini sağlıklı tutar: İmplant, çene kemiğini aktif olarak kullanımda tutan tek diş değiştirme yöntemidir. Titanyum alaşım direk gerçek çene kemiğiyle birleştiği için kemiği oluşturur ve bozulmasını önler. Bu da, ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur ve çevresindeki diğer dişleri sağlıklı tutar.

Kolayca yemek yemeye ve çiğnemeye izin verir: Takma dişlerin ve köprülerin aksine, implantlarla yemek yemek ve çiğnemek farklı hissettirmez. Bunun nedeni, implantların doğal dişlerinizle neredeyse aynı hissettirmesidir.

Diş implantı prosedürü tamamlandıktan sonra, yiyebileceklerinizin sınırı yoktur. İster çıtır çıtır atıştırmalıklar, ister çiğneme gerektiren yiyecekler, ister sıcak veya soğuk içecekler isteyin, endişe duymadan yiyip içebilirsiniz, sadece şekerli ikramlarda aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz.

Diş Implantlarının Dezavantajları Nelerdir?

Diş implantlarının faydaları dezavantajlarından çok daha ağır bassa da, hiçbir prosedür herkes için doğru olamaz. İşte diş implantlarının sizin için en iyi seçim olmamasının birkaç nedeni.

Kemik kaybı: Diş implantı yaptırmak için öncelikle belirli kriterleri karşılamanız gerekir. Prosedür, implantın çene kemiğinize sabitlenmesini içerdiğinden, diş kaybetmenizin bir sonucu olarak önemli kemik kaybı yaşadıysanız, diş implantı uygulanamaz.

Uzun süreç: Diş implantlarının diğer bir dezavantajı da sürecin uzun sürmesidir. İmplantlar yerleştirildikten sonra, iyileşmesi için gereken uzunca bir süreç bulunur. Bazı hastalar uzun süreci bir dezavantaj olarak görebilir çünkü normal yemek yemeye ve doğal olarak gülümsemeye hemen başlamak isteyebilir.

Kalıcı: Diş implantlarının kalıcılığı da bir dezavantaja dönüşebilir. Implantı çıkarmak mümkün değildir.

Maliyetli: İmplantlar, kaybedilen bir diş için en ucuz çözüm değildir. En iyi uzun vadeli çözümdür, ancak prosedür uzun olduğu için oldukça maliyetli olabilir. Bununla birlikte, diş implantlarının maliyeti, deneyimleyeceğiniz rahatlık, güven ve doğal his göz önüne alınırsa, harcayacağınız rakama değer; implant gerçek dişinize en yakın olan çözümdür.

Kısaca dental implantların hem artıları hem de eksileri vardır, ancak faydaları dezavantajlarından çok daha fazladır. Doğal görünürler dolayısıyla endişe duymadan yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülümseyebilirsiniz. Uzun ömürlü, prosedür bittikten sonra arkanıza yaslanıp rahatlayabileceğiniz ve yıllarca yeni gülüşünüzün tadını çıkarabileceğiniz anlamına gelir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, başta Morita görüntüleme cihazları olmak üzere Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

"Zirkonyum nedir?" başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Zirkonyum Nedir?

25 September 2020
Previous Post
X
× WhatsApp